Deel met je vrienden:

stormMorgen, vrijdag 18 februari, zijn alle schaakactiviteiten op onze club afgelast, zowel voor de jeugd als voor de senioren. De reden dat we dit hebben besloten is de krachtige storm die onderweg is naar Nederland en waar het KNMI code oranje voor heeft afgegeven. Vooral voor de kust- en noordelijke provincies geldt die code de hele middag en avond. Het wordt aangeraden om gedurende die tijd niet de weg op te gaan.

Vanwege de voorjaarsvakantie slaan we daarna nog weekje over. Op vrijdag 4 maart is iedereen weer van harte welkom op onze locatie, en dan ook nog eens met minder coronabeperkingen. Misschien treffen we elkaar tussentijds wel online aan het virtuele schaakbord.

Kijk sowieso regelmatig even op onze kalender.

Add a comment

omvallende stukkenBeste schakers, we mogen weer op locatie schaken! De regering heeft afgelopen vrijdag de beperkingen versoepeld en vandaag bracht ook de KNSB het advies uit dat er weer gewoon op locatie geschaakt mag worden. 

Daarom willen we iedereen, zowel de jeugd als de senioren aanstaande vrijdag 21 januari weer van harte welkom heten op de bekende tijden.

Add a comment

covid virusDe corona-maatregelen zijn opnieuw verlengd. Naar aanleiding van de meest recente corona-maatregelen moeten we de periode verlengen waarin niet geschaakt kan worden. Tot en met vrijdag 14 januari 2022 zijn alle schaakactiviteiten opgeschort.

Dit betreft alle schaakactiviteiten voor zowel de senioren als de jeugd, en dus ook de jeugdtrainingen. Bij vragen specifiek over de jeugd kun je natuurlijk contact opnemen met Kees, verder mogen alle vragen ook altijd naar het gehele bestuur (zie onze contactpagina).

Add a comment

covid virusNaar aanleiding van de meest recente corona-maatregelen moeten we de periode verlengen waarin niet geschaakt kan worden. Tot en met vrijdag 7 januari 2022 zijn alle schaakactiviteiten opgeschort.

Dit betreft alle schaakactiviteiten voor zowel de senioren als de jeugd, en dus ook de jeugdtrainingen. Bij vragen specifiek over de jeugd kun je natuurlijk contact opnemen met Kees, verder mogen alle vragen ook altijd naar het gehele bestuur (zie onze contactpagina).

Add a comment

covid virusDe meest recente corona-persconferentie van 12 november, de aangescherpte corona-regels, maar ook de zorgen onder onze leden hebben het bestuur doen besluiten alle schaakactiviteiten op te schorten tot na vrijdag 3 december.

Dit betreft alle schaakactiviteiten voor zowel de senioren als de jeugd, en dus ook de jeugdtrainingen. Bij vragen specifiek over de jeugd kun je natuurlijk contact opnemen met Kees, verder mogen alle vragen ook altijd naar het gehele bestuur (zie onze contactpagina).

Add a comment

qr codeZoals we allemaal hebben kunnen volgen in het nieuws, zijn er sinds 6 november extra corona-maatregelen van kracht. Dit betreft o.a. de controle op een coronatoegangsbewijs op steeds meer plekken. Dit raakt nu ook onze club, dus zijn alle bezoekers (clubleden, ouders van jeugdschakers etc) van onze clublocatie verplicht om een geldig toegangsbewijs te kunnen tonen. Kinderen van 12 jaar en jonger zijn vrijgesteld van deze controle.

Add a comment

Staunton viert het 150 jarig bestaan:

We zijn jarig. Ons schaakgezelschap wordt 150 jaar en dat willen we op zaterdagmiddag 20 november graag vieren in het Harmoniecomplex in Groningen. 
 
We hebben een mooie middag samengesteld waarin de nadruk ligt op elkaar weer ontmoeten. Verder zijn er nog een aantal andere programma onderdelen. Zo zal het jubileumboek 150 jaar Staunton van Poppe Dijkhuis het levenslicht zien op deze dag, zullen onze nieuwe ereleden Henk Seijen en Piet Mulder in het zonnetje worden gezet en geven we een nieuwe inkijk in onze rijke geschiedenis.
Add a comment

Komende vrijdag 8 oktober start Vincent Valens wederom met zijn schaakcursus voor leden, ouders van jeugdleden en overige belangstellenden.

De schaakcursus vindt van ongeveer 18.45 tot 19.30 uur plaats in CBS De Borg aan de Wederikweg 19. Heeft u belangstelling om mee te doen, stuur dan een e-mail aan Kees Romijn: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Add a comment

Op de foto zien we Peter Bodewes en Tijmen Hofstra (op de rug gezien), onder toeziend oog van een aantal mededeelnemers, strijden om de toernooiwinst van het 10e Koffiehuisschaaktoernooi dat afgelopen zaterdag op het terras van Café De Zaak werd gehouden.

Peter trok uiteindelijk aan het langste eind na een interessante partij en kon tevreden een fles wijn, beschikbaar gesteld door Anton de Jong van Café De Zaak, en een opklapbaar schaakbord in ontvangst nemen.

Add a comment

Binnenkort weer een schaaktoernooi in het NOSBO-gebied. Op 11 september wordt in het nieuwe eetcafe in Bedum een rapidtoernooi georganiseerd. Vooral om elkaar naar de Coranatijd weer eens te zien. Gezelligheid staat voorop. 

Add a comment

Op vrijdag 3 september start het nieuwe schaakseizoen met de traditionele inloopavond in CBS De Borg.

Van 18.30 tot 19.30 uur zijn (nieuwe) jeugdleden van harte welkom en aansluitend seniorleden die belangstelling hebben om bij ons te komen schaken.

Het adres van CBS De Borg luidt: Wederikweg 19, 9753 AA Haren.

Add a comment

Gelukkig mag en kan het weer: op zaterdag 4 september van 16.00 tot 19.00 uur kunnen we het 10e Koffiehuisschaaktoernooi houden om en nabij Café De Zaak aan de Vondellaan 6 in Haren!

Update 2 september: het maximum aantal van 20 deelnemers is bereikt!

Add a comment

Schaakfanaten Ignace Hendriks en Kees Romijn van Schaakclub Haren slaan de handen ineen voor het pilotproject 'Schaken in isolement' voor ouderen in Haren.

Lees verder voor meer informatie: Een gezellig potje schaken

Add a comment
Beste schakers,
 
We worden om hulp gevraagd bij een RuG-onderzoek naar Inzicht: welke hersenactiviteit vindt er plaats op het moment dat iemand de oplossing van een probleem vindt? 
 
Hiervoor hebben ze ongeveer 30 deelnemers nodig die schaakpuzzels gaan oplossen en waarbij met een EEG hersenactiviteit gemeten wordt.
Add a comment

De NOSBO organiseert het Online Winterkamioenschap voor alle thuis- en clubschakers uit de provincie Groningen, Drenthe en Friesland. Er worden 9 ronden Zwiters gespeeld, 1 ronde per week op dinsdagavond. Speeltempo 45 min + 20 sec increment per zet. Voor meer informatie en aanmelding:

https://nosbo.nl/senioren/toernooien-senioren/784-online-winterkampioenschap-nosbo

Add a comment

Van Schaakvereniging Groninger Combinatie ontvingen we onderstaand bericht:

"
Beste secretarissen van NOSBO-verenigingen,
 
Om toch actief te blijven in deze periode organiseert Groninger Combinatie schaaktrainingen. Er zijn nog plaatsen vrij. 
De trainingen zijn online, dus iedereen kan meedoen.
Wilt u deze flyer onder de aandacht brengen bij uw leden?
 
Vriendelijke groet,
Jan Baljé
Groninger Combinatie
"
 
 
 
Add a comment

Vandaag ontvingen we weer een bericht van het bondsbureau KNSB over het protocol veilig schaken. Lees het hier (opent als pdf). Of lees de laatste stand van zaken op de speciale pagina op de site van de KNSB zelf.

Add a comment

Toen de heren Tammes en Van Deemter op 1 september 1915 bijeenkwamen om de (Dam- en) Schaakclub Haren op te richten, hadden ze niet kunnen denken dat er 105 jaar later nog steeds naar hartenlust wordt geschaakt in Haren.

Om dit te vieren organiseert Schaakclub Haren aan het begin van het schaakseizoen de volgende activiteiten:

Add a comment

Foto_Raoul_interview-min.JPG

Het is zover, Harry en zijn vrouw hebben hun huis aan de Dilgtweg verkocht en gaan verhuizen naar Den Haag: hij wordt dus van Harenaar, Hagenaar. De mogelijkheid is er gelukkig nog om Harry, van 2010 tot 2014 voorzitter en jarenlang non-playing captain van het eerste KNSB-team, ter afscheid te interviewen over zijn tijd bij onze club. Plaats van handeling op een mooie meimiddag: een muurbankje, waardoor de anderhalve meter afstand mogelijk is, op ’t plein voor ’t Clockhuys met uitzicht op het openluchtschaakbord. Als het interview al even aan de gang is, is het tijd om het afscheidscadeau namens de Schaakclub Haren te overhandigen. Secretaris, en voor deze keer ook fotograaf, Raoul Suurmeijer is inmiddels ter plekke aangekomen om dit moment vast te leggen. Harry is zichtbaar blij met het boekwerkje Tuinstad Haren – Bouwlust uit de jaren '30.

Add a comment

Update 8 mei:

De overheid gaat nu een aantal maatregelen versoepelen, maar alle binnensporten houden dezelfde beperkingen. Dit betekent tot 1 september geen schaken op de club. Daarna kan dit eventueel weer worden gestart, maar dan met inachtneming van 1,5m. Hoe we dat vorm moeten geven hebben we nog geen idee van. Zie ook de aankondiging van KNSB zelf.

Add a comment

Subcategorieën

Hier kun je alle binnengekomen stukken, brieven en uitnodigingen vinden die de club heeft ontvangen. Het kan bijvoorbeeld gaan om aankondigingen van toernooien, of er worden vrijwilligers gezocht of een open brief van een andere club etc.  Op deze plek willen we de stukken aan onze leden voorleggen.