Deel met je vrienden:

Hier kun je alle binnengekomen stukken, brieven en uitnodigingen vinden die de club heeft ontvangen. Het kan bijvoorbeeld gaan om aankondigingen van toernooien, of er worden vrijwilligers gezocht of een open brief van een andere club etc.  Op deze plek willen we de stukken aan onze leden voorleggen.

https://www.schaakclubhetkasteel.nl/

Op zaterdag 12 november is het weer zover, na de spijtige jaren vol lockdowns mogen we nu het ganzenmarkt toernooi weer organiseren. Zoals alle jaren nodigen wij alle schakers van harte uit om mee te spelen.

Add a comment

Lees meer...

 

Add a comment

Ter gelegenheid van het 85-jarig jubileum van Schaakclub Westerwolde, organiseert onze club een sfeervol open rapid-toernooi op zaterdag 8 oktober in Ter Apel. Alle schaakliefhebbers, speciaal in Noord-Nederland, kunnen zich daarvoor nu al aanmelden via het secretariaat.

Lees meer...

Add a comment

Dit jaar bestaat Schaakgezelschap Staunton net even langer dan 150 jaar. We vieren dit op 18 juni met een feestelijke middag in ons clubgebouw De Helpen.

Oud-leden, huidige leden en genodigden kunnen zich nu aanmelden via de website:

https://sgstaunton.nl/staunton-150-jaar/

 

Add a comment

Edelman/Bedum Schaaktoernooi i.s.m. Schaakclub Bedum

Datum: zondag 19 juni 2022

Tijd: 13.00 – 17.00 uur

Registratie: 12.30 – 13.00 uur

Systeem: 7 ronden Zwitsers

Bedenktijd: 1 uur per toernooi

Speellocatie: Eetcafé “De Edelman” Noordwolderweg 1, Bedum

Inschrijfgeld: 5 euro

Prijzen: In natura

Toernooiopzet: Per ronde moeten deelnemers kiezen hoeveel bedenktijd ze voor de komende partij willen gebruiken. De totale bedenktijd voor 7 ronden mag het uur niet overschrijden.

Bijzonderheden: Eetcafé de Edelman stelt twee consumpties per deelnemer beschikbaar (geen alcohol)

Opgave: Hiddo Zuiderweg

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

06-83227313

Uiterlijk 18 juni 22.00 uur

https://www.dematadoren.com/411717699

Add a comment

Staunton viert het 150 jarig bestaan:

We zijn jarig. Ons schaakgezelschap wordt 150 jaar en dat willen we op zaterdagmiddag 20 november graag vieren in het Harmoniecomplex in Groningen. 
 
We hebben een mooie middag samengesteld waarin de nadruk ligt op elkaar weer ontmoeten. Verder zijn er nog een aantal andere programma onderdelen. Zo zal het jubileumboek 150 jaar Staunton van Poppe Dijkhuis het levenslicht zien op deze dag, zullen onze nieuwe ereleden Henk Seijen en Piet Mulder in het zonnetje worden gezet en geven we een nieuwe inkijk in onze rijke geschiedenis.
Add a comment

Binnenkort weer een schaaktoernooi in het NOSBO-gebied. Op 11 september wordt in het nieuwe eetcafe in Bedum een rapidtoernooi georganiseerd. Vooral om elkaar naar de Coranatijd weer eens te zien. Gezelligheid staat voorop. 

Add a comment

Beste schakers,
 
We worden om hulp gevraagd bij een RuG-onderzoek naar Inzicht: welke hersenactiviteit vindt er plaats op het moment dat iemand de oplossing van een probleem vindt? 
 
Hiervoor hebben ze ongeveer 30 deelnemers nodig die schaakpuzzels gaan oplossen en waarbij met een EEG hersenactiviteit gemeten wordt.
Add a comment

De NOSBO organiseert het Online Winterkamioenschap voor alle thuis- en clubschakers uit de provincie Groningen, Drenthe en Friesland. Er worden 9 ronden Zwiters gespeeld, 1 ronde per week op dinsdagavond. Speeltempo 45 min + 20 sec increment per zet. Voor meer informatie en aanmelding:

https://nosbo.nl/senioren/toernooien-senioren/784-online-winterkampioenschap-nosbo

Add a comment

Van Schaakvereniging Groninger Combinatie ontvingen we onderstaand bericht:

"
Beste secretarissen van NOSBO-verenigingen,
 
Om toch actief te blijven in deze periode organiseert Groninger Combinatie schaaktrainingen. Er zijn nog plaatsen vrij. 
De trainingen zijn online, dus iedereen kan meedoen.
Wilt u deze flyer onder de aandacht brengen bij uw leden?
 
Vriendelijke groet,
Jan Baljé
Groninger Combinatie
"
 
 
 
Add a comment

Vandaag ontvingen we weer een bericht van het bondsbureau KNSB over het protocol veilig schaken. Lees het hier (opent als pdf). Of lees de laatste stand van zaken op de speciale pagina op de site van de KNSB zelf.

Add a comment

Zaterdag 28 maart aanstaande vindt weer het jaarlijkse Eemsmond Schaaktoernooi plaats in Delfzijl. Zie bijgevoegde flyer.

Add a comment

Bijgevoegd: flyer

Aan de schaakverenigingen rond de stad Groningen

Zeer binnenkort start Groninger Combinatie met een aantal schaaktrainingen van uiteenlopende niveaus. De eerste training is in de week van 23 maart. Voor meer informatie zie bijgaande flyer. Mogelijk willen sommige van uw leden deze kans aangrijpen om hun spel te verbeteren. Kunt u dit onder de aandacht brengen? Bij voorbaat onze dank.

Groet,
Jan Baljé

Add a comment

Bijgevoegd document: NOSBO-competitie najaar 2020.pdf

Beste clubbestuurders,

Afgelopen twee jaar, zolang de pilot voor de opengestelde KNSB-competitie liep, hebben we onze vertrouwde competitie met promotie en degradatie tijdelijk vervangen door een drietal competities met acht-zes- en viertallen, los van elkaar. In de Bondsraad van 7 december is besloten de verandering definitief te maken. Wij kunnen nu ook verder met een nieuwe opzet van de NOSBO-competitie vanaf najaar 2020.

Add a comment

Ter info het verslag van de ALV van de NOSBO op 20 september 2019.

Add a comment

Het NK snelschaken voor clubteams is dit seizoen op zaterdag 21 maart in Amsterdam. We willen er een reuze gezellige dag van maken voor schakers van alle niveau’s. Met een eerste prijs van €1000 en een totaal prijzenfonds van €2500 verwachten we ook een spannende sportieve strijd. Hapjes en drankjes zijn de hele dag verkrijgbaar aan de bar en direct na afloop is er een borrel.

Add a comment

Zaterdag 29 februari 2020 te Veendam

Dit toernooi wordt mogelijk gemaakt door het Cultuur- en congrescentrum vanBeresteyn, Schaakclubs HSP en Sc Veendam en de NOSBO.

Add a comment

Beste clubgenoot,

Zaterdag 31 augustus gaan we onze club en het schaken weer promoten op de jaarlijkse Kunst & Cultuurmarkt. We willen 2 doorlopende demonstraties doen, 1 met schaken op het grote buitenbord en 1 met doorgeefschaak en/of snelschaak. Ook leden die gewoon even een praatje met voorbijgangers willen maken, zijn zeer welkom.

Het is van 11 tot 15 uur, maar als er genoeg volwassen- én jeugdleden zich aanmelden, kunnen we elkaar afwisselen. Als je wilt helpen, wil je mij (Vincent) dan even mailen of appen? Hoe meer zielen, hoe meer vreugd!

Locatie is het schoolplein bij 't Clockhuys in de Kerkstraat. Hopelijk tot gauw!

Vriendelijke groet,
Vincent
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Add a comment

Op 15 april 2019 ontving het bestuur dit aanbod van basiscursus schoolschaakleraar (€100,-) :

Add a comment

Op 15 april 2019 ontving de club deze uitnodiging van een snelschaaktoernooi in Assen (Van der Valk/Nescio hotel):

Add a comment