Geurt Gijzen vervangt de klok...De race tussen Kramnik en Anand is in volle gang. Beiden probeerden te winnen vandaag maar het zat er net niet in. Bij Anand - Morozovich deed zich een interessant incident voor. In de tijdnoodfase op de 32e zet, met 1 min 35 voor Morozovich en 15 min voor Anand, gaf de klok de geest. Rots in de branding Geurt Gijzen gaf geen krimp en pakte een vervangende klok. Hij gaf Morozovich 1 min 55 en Anand een kwartier. Later vertelde hij me dat hij 1 m 53 gaf omdat dat de laatste waarde was die hij zelf gezien had. Gelukkig maakte het niet veel uit en eindigde de partij nog voor de tijdcontrole in remise.

 

Ivanchuk met mondkapje heeft zojuist Gelfand verslagenIvanchuk (weer met mondkapje) won de tweede dag op rij. Ditmaal was Gelfand het slachtoffer. De slotzet was heel mooi, vooral omdat ik hem zelf ook gezien had... Chucky staat nu op de tweede plaats en het zal nog spannend worden in de laatste twee dagen. Ivanchuk is hiermee gelijk gekomen met Anand. Maar hij moet nog tegen Kramnik.

Interessante informatie van Geurt Gijzen toen hij de tafelschikking maakte voor de volgende ronde. De koploper zit aan het eerste bord. Een verliezer wordt in de volgende ronde altijd aan een ander bord gezet....

St Basils KathedraalMuseum Het Rode Plein is altijd zeer inspirerend voor de fotograaf in me. Ter illustratie een aantal sfeerbeelden uit omgeving. Je ziet St Basils kathedraal en het (rode) Nationaal Museum.
GumGum Binnen Hier zie je de winkelgalerij GUM dat dateert uit 1893, van de buitenkant en de binnenkant. In beide gevallen zie je de speelzaal. D eze bevindt zich op de derde verdieping achter de verlichte ramen. Op de voorgrond is een grote ijsbaan in aanbouw op het Rode Plein. Dit tot ergernis van Geurt Gijzen want het zorgt voor veel geluidsoverlast.
Anand - Morozovich

Overige verslagen: