De vluchtige toeschouwers zouden de indruk kunnen krijgen dat meer dan de helft van de partijen in de vierkampen helemaal niet verspeeld is. Na een klein uur, misschien anderhalf uur is ratinggroep C al uitgespeeld! Nog een half uur later blijken ook de partijen in ratinggroep B al afgelopen te zijn. Toch is er volop strijd geleverd.

In groep C heeft Remco met een mooie aanvalspartij Petra Raaijen verslagen, terwijl Vincent lansg diepe afgronden is gegaan tegen Chiel van Huissteden. Deze laatste heeft in winnende stand meerdere kansen op stukwinst niet weten te benutten, waarna Vincent het punt behendig naar zich hoeft toegetrokken en de poule overtuigend met een score van 3 uit 3 op zijn naam schrijft.

In groep B heeft Loek een positionele partij met Spaanse structuren op het bord gebracht. Na enig geschuif over en weer heeft hij geen antwoord op het drieste aanvalsspel van Ton Bontsema. Net als Vincent weet Tony Westermann aan het andere bord een hattrick te scoren door Majid aan de kant te zetten. Qua punten laten ratingroep B - C een perfecte rijtje eindscores zien. Nummer 1 (3 punten), nummer 2 (2 punten), nummer 3 (1 punt) en nummer 4 geen punten.

Ratinggroep A laat een gemengd beeld zien. Tomas Hiemstra komt met wit in de opening een pion achter en loopt de hele partij achter de feiten aan. Het resterende toreneindspel met pluspion weet Raoul Suurmeijer moeiteloos te verzilveren. Edwin Zuiderweg heeft zich voorbereid op de zwarte stukken, maar was vergeten dat hij wit had. Enigszins van zijn à propos weet hij niet goed hoe hij de moderne verdediging van Henk Seijen met koningsvleugelfianchetto en ...d5 moet behandelen. Hij lijkt misschien nog een klein plusje te hebben, maar wanneer hij met c4 de stelling probeert te breken, blijkt alleen zwart hiervan te profiteren. De zwartveldige loper van wit blijkt zwakker dan het zwarte paard. Na een lange strijd weet Edwin in een toreneindspel nog juist remise te bereiken. Henk Seijen is overtuigend groepswinnaar met 2½ uit 3! De laatste schaakavond van het seizoen loopt ten einde met een nieuwe clubkampioen. Zie het verslag van de play-off.


Partijen volgen later, onderaan dit verslag.