Het is 4-3 in ons voordeel in de wedstrijd tegen Unitas als Andreas Tasma remise aanbiedt aan zijn tegenstander Frans Vermeulen. Een paar uur eerder had Frans hetzelfde gedaan en besloot Andreas om door te spelen. Nu móet Frans wel doorspelen om een gelijkspel uit het vuur te slepen. Maar in een loper- tegen paardeindspel valt niets meer te bereiken en na wat heen-en-weer-geschuif worden de handen geschud.

Paulo Valiente had ons op die 4-3-voorsprong gezet door in onorthodoxe Koningsindiër met wit Meine Straatman te verslaan. Vreemd genoeg, gezien de opening, speelde de hele partij zich voornamelijk af op de damevleugel, Paulo had daar alle troeven in handen. Meine poogde door een torenoffer nog eeuwig schaak te forceren, maar Paulo liep uit de schaakjes.
In de tijdnoodfase daarvoor had Harry Gielen met wit toegeslagen tegen Henk van der Meer. In een Siciliaan leek zijn aanval eerder te door te slaan, maar die werd toch door zwart opgevangen. Met nog een paar minuten op de klok ging er plotsklaps een toren de doos van Harry in.

Daar weer even voor moest Vincent Wolters, spelend met wit, zijn meerdere erkennen in Egbert Huizinga. Vincent had de gehele partij steeds wat minder bewegingsruimte voor zijn stukken dan zijn tegenstander. Net toen het ergste achter de rug leek, kwam zijn loper in een noodlottige penning terecht.
Een paar minuten daarvoor moest Stef van Kesteren (spelend met zwart) zijn koning omleggen tegen Eddie Janssen. In het middenspel met zwaar stukkenspel heeft Stef waarschijnlijk een betere mogelijkheid gemist. Zoals het ging, werd hij door de handige witte manoeuvres van het kastje naar de muur gespeeld.
Anne Haitsma had daarvoor aan bord 1 met wit een remise binnengesleept tegen Fred Sluzewski. Zijn stelling was zó goed (geweest) dat een kwaliteit achterstand nog voldoende was voor remise.
Johan Mostertman won met zwart van invaller Henk Luijmes, maar eenvoudig ging dat allemaal niet. Even werd gevreesd voor de zwaktes in Johans stelling. Maar hij kon alles neutraliseren en in de eindstelling was hij oppermachtig, al had wit het zich misschien nog wel moeten laten bewijzen.
De avond begon met een salonremise tussen twee Harener stappentrainers, waardoor een van beiden in de gelegenheid was om dit verslag te schrijven.

Voor de gedetailleerde uitslagen en de stand in de Promotieklasse, zie de NOSBO-competitiepagina.

Dé partij van de avond werd overigens gespeeld in de interne van Unitas. In een onvervalste Koningsgambietpartij werd de witte koning van Unitas-voorzitter Taco van de Poel naar veld a5 of daaromtrent gedreven, waar hij in het eindspel een paar vrijpionnen naar de overkant hielp. De partij lijkt voldoende stof te bevatten om af te studeren aan de Schaakacademie.