In de derde ronde van het Postillion Haren Challenger toernooi was Stef van Kesteren de enige speler die zijn 100% score wist te handhaven. In zijn partij tegen Johan Zwanepol had Stef het lastig. Johan stond feitelijk beter. De partij duurde de volle speeltijd. Helaas gaf Johan tegen het einde pardoes een stuk weg. Stef maakte het daarna eenvoudig af. In de volgende ronde treft hij Dick Dalmolen die Henk van der Meer overtuigend versloeg.

Stef en Johan

Op de foto ziet U ook erelid Egbert Vos, regelmatig te gast op ons toernooi. 

Om 13:00 ontbraken nog een paar spelers. Onder hen de gebroeders Bourgonjen. Gelukkig hebben we in het Postillion Hotel gratis Wifi en kon een oproep geplaatst worden op FaceBook. Moder Judith reageerde onmiddellijk: "Begint toch om 13.30??" Nee dus. De boys zijn er om half twee en beginnen vol goede moed met een flinke achterstand in tijd. Thijmen speelt tegen Majid Hashemy. Helaas vergist hij zich al snel in de opening en is een pion kwijt. Daarna gaat het van kwaad tot erger en verliest hij kansloos. Ruben had ook een sterke(re) tegenstander in Gerbert Leeftink. Gerbert won regelmatig.

 

Zaterdag was een belangrijke dag op de Olympische Winterspelen. De 5000 meter voor mannen wordt verreden. De wedstrijdleider heeft gezorgd voor een televisie beneden  in het restaurant. De spelers krijgen toestemming als zij dat willen om de klok stil te zetten en de rit van Sven te gaan bekijken. Velen maken daar dankbaar gebruik van.

Sven gaat van start

Aan de top van het klassement waren voornamelijk remises te noteren. Favoriet Andreas Tasma kreeg medeorganistor Sybrand Houtsma niet op de knieën. Tim Loos ontsnapte zelfs met remise. Zijn tegenstander Ynte Visser bood remise aan in een stelling waarin menigeen het nog 'even had geprobeerd'.

Geert Drent en Thale Hadderingh speelden een geweldige partij waarbij Geert aan het langste eind leek te gaan trekken. Thale wist net op tijd met twee torens op de tweede rij van wit te komen en op die manier remise te kunnen forceren.

Frank en Silvia 

Frank van Indië wist in een spannende partij van Silvia van der Werff te winnen. Haren speler Raoul Suurmeijer mocht tegen jeugdig talent Adrian Kuiper. Raoul was in een tactische stemming. Op de vierde zet bracht hij al een schijnoffer dat hem een pion opleverde. Zo volgden nog twee 'petite combinaisons' zoals Capablanca het noemde. Echter in de tweede combinatie zat een gat en zag Raoul zijn investering niet meer terug. "De truker getruukt" meldde Adrian na de partij.

Jeroen Groot maakte zijn 'debuut' in dit toernooi. Door omstandigheden kon Jeroen nog niet aan de start komen. Nu mocht hij aantreden tegen Tony Westerman. Er komt een Max Lange aanval op het bord. Als Tony het niet op zijn scherpst speelt met 7... Lc5-b6 i.p.v 7... d7-d5! krijgt Jeroen voordeel. In zijn optimisme investeert hij ook nog een kwaliteit tegen de koning die in het centrum is gestrand. Tony ruilt de dames en het gevaar lijkt geweken. Daarna overziet Tony een paardvork en is hij de kwaliteit weer kwijt. Tegen het einde wint Jeroen met een schijnoffer nog een pion. Daarna houdt Tony het voor gezien.

Paul

Paul Zilverberg mocht het opnemen tegen de jonge Pieter van Foreest. In het Schots speelde Pieter het agressieve 4.... Dh4. De theorie geeft aan dat je dan 5. Pd4-b5 moet spelen. Paul speelde 5. Pb1-c3 en Pieter snaaide de pion op e4. Paul zag die niet meer terug en werd vakkundig opgebracht door Pieter. Knappe partij Pieter!

Bart Romijn was het eerste klaar. Snel had hij Jan Oord verslagen. Harm van der Mossel speelde een mooie partij en versloeg Harry van der Meer. Raymon Oord versloeg Boudewijn Hoogeboom.

In de strijd om de ratingklassementen is de stand:

A. (tot 1800) 1. Sybrand Houtsma (+0.70) 2. Tim Loos (+0.55)
B. (tot 1700) 1. Stef van Kesteren (+1.35) 2. Adrian Kuiper (+1.33)
C. (tot 1500) 1. Tycho Bruggink (+0.73) 2. Tristan van Foreest (+0.67)

 Het klassement voor NOSBO-Challenger kampioen tot 18 jaar wordt geleid door Adrian Kuiper met 2½ uit 3.

Link naar fotoalbum.