Gerard de Wit

19 augustus 2013 - Het bestuur deelt mee dat Gerard de Wit op woensdag 14 augustus thuis in comateuze toestand aangetroffen. Gerard is onmiddelijk overgebracht naar een intensive care unit van het UMCG. Het bestuur wenst Gerard het allerbeste, mede namens alle leden. Zodra er nieuws is zullen wij dat op deze site bekend maken. 

Laatste nieuws maandag 2 september:

Gerard is van de intensive care en het was de bedoeling dat Gerard vandaag naar een verpleegtehuis zou worden overgeplaatst. Gerard reageert onvoldoende en is dus(nog) te slecht voor revalidatie. Verdere onderzoeken op deze afdeling hebben ook geen zin, volgens de behandelaar. In het verpleegtehuis wordt Gerard gedurende zes weken geobserveerd. Daarna zal een besluit genomen worden over verdere behandeling. Echter Gerard kreeg plotseling koorts en derhalve is de overgang naar het verpleegtehuis uitgesteld.

Voor oudere berichten, klik op lees meer 

maandag 26 augustus

Gerard gaat binnenkort over naar de afdeling neurologie (medium care) als daar plaats is.
Longen zijn bijna schoon, hij krijgt alleen nog zuurstof via neusslangetje. 
Bewustzijn niet veranderd.

zondag 25 augustus
Gisteren geen verbeteringen, zonder beademing gaat op zich wel redelijk maar hij reageert niet op het verzoek slijm op te hoesten dus daarbij wordt hij geholpen. En dat betekent dat hij zo niet van de IC af kan. Vanmiddag heeft een zus van Gerard een gesprek met de arts, we houden jullie op de hoogte.

Vandaag (zondag) geen grote veranderingen. Hij hoeft niet meer aan de beademing maar krijgt af en toe zuurstof mbv mondkapje.
Wat betreft zijn bewustzijn overwegen ze of hij  een delier heeft; dat is een toestand waarin je tijdelijk de werkelijkheid niet normaal waarneemt en er dus ook niet op  kan reageren. Hiervoor krijgt hij nu medicatie. Afwachten dus...
Hij blijft op de IC tot hij zelf het slijm gaat ophoesten wat te verwachten valt als hij meer op krachten komt. Afwachten maar weer, wordt vervolgd.

vrijdag 23 augustus

Gerard is van de beademing af. Zijn ademhaling is goed. Later wordt besloten of Gerard overgebracht wordt naar de afdeling Neurologie.
Hij reageerde vandaag niet goed op de neurologische testjes, helaas. Hij kijkt wel steeds degene aan die spreekt maar geeft geen blijk van begrip of herkenning. Het kan best later toch verbeteren maar het voelt wel raar zo....
.
Bert van der Marel stond bij de opening op donderdag van het Atlantis Open Toernooi stil bij het feit dat Gerard in zorgelijke toestand in het ziekenhuis ligt. Dit werd zeer op prijs gesteld en iedereen wenste Gerard het allerbeste

donderdag 22 augustus
Vandaag min of meer hetzelfde. Met bril op was er niet meer sprake van duidelijke herkenning helaas.Maar hij was nogal moe omdat hij voor het eerst even van de beademing af is, op proef. Zijn ademhalingsspieren moeten nu meer werk verzetten.                                   

Als de proef lukt mag hij morgen naar een medium care afdeling maar dat is even afwachten nog. Als dat doorgaat  gaat de  beademingstube uit zijn mond/keel. Dan zal gaan blijken hoe het met de spraak zit (met die tube zijn de stembanden geopend en kan je geen geluid maken). Kortom heel spannend.

woensdag 21 augustus
Er was er een duidelijk teken van ontwaken. Mijn zus en ik stonden naast zijn bed te praten en hij keek ons langdurig aan! Niet glazig maar onderzoekend. Maar of hij ons herkende...?? We gaan straks naar het spreekuur met zijn bril want hij ziet anders sowieso te wazig."