Koffiehuis_20-1-2024_I.jpg

Zaterdag 20 januari begonnen uiteindelijk twaalf schakers het jaar goed met het spelen van het 16e Koffiehuisschaaktoernooi in Café De Zaak. Harener Joop Houtman was in de zes voorrondepartijen ongenaakbaar en won ook de finalepartij tegen runner-up Kees Romijn die als organisator ook maar eens meespeelde.

Koffiehuis_21-1-2024.jpg

Het was weer een mooie mix van ervaren clubschakers en aanstormende jeugdspelers die de 16e editie kleur gaven. Zowel Bram, Samuel als Sem zetten hun beste beentje voor en wisten menigmaal hun tegenstanders het vuur na aan de schenen te leggen.

Verder was er de primeur van de partij die barman/eigenaar Peter speelde. Het werd een spannende partij tegen Samuel die uiteindelijk in remise speelde. Kees nam de overige partijen voor zijn rekening en kon daarom met alle plezier ook een keer meespelen.

De finalepartij is met dank aan Joop, die de partij heeft onthouden, voor het eerst in de negenjarige geschiedenis van het Koffiehuisschaaktoernooi na te spelen! Met 22...Te8! had Kees de partij wellicht tussen de remisegrenzen kunnen houden.

Finalepartij:
Joop - Kees 1-0

Eindstand na 6 partijen:
1. Joop        6

2. Kees/Peter  4½
3. Bram
   Samuel     
   Simon       3           
6. Dirk/Bart
   Ignace
   Wicher      2½
9. Sem         2
10.Jos         1

Foto's: Lonneke Schuringa