Afgelopen zondag waren achttien enthousiaste schakers bijeen voor 6e Koffiehuisschaaktoernooi in Café De Zaak aan de Vondellaan in Haren.

Onder goede weersomstandigheden kon er buiten worden geschaakt volgens beproefd recept: twee groepen, een bedenktijd van tien minuten per persoon en met als schaakmateriaal houten stukken en analoge klokken.

Het was een gezellige groep schakers bijeen, met ondere andere oud-leden Pieter van Groenestijn en Richard Folkeringa die elkaar na vele jaren weer zagen.

Na vele interessante partijen ging de finale uiteindelijk tussen Tijmen Hofstra en Bart Romijn. De partij eindigde na felle strijd, waarbij Tijmen net uit een matnet kon ontsnappen, in remise. Gezien de intensiteit van de partij werd besloten geen tweede partij meer te spelen maar beiden uit te roepen tot toernooiwinnaar.

Pieter van Groenestijn kon de tweede prijs mee naar Nijmegen nemen door Maarten Roorda in de strijd om de derde plaats te verslaan. Maarten had al zijn groepspartijen gewonnen maar kon daarna geen potten meer breken.

De prijs voor de meest spectaculaire koffiehuisschaakpartij ging naar Gert-Jan Ris en Timo Sagel voor hun partij uit de laatste ronde van groep B. Timo leek lang heel goed te staan maar een verrassende counter van Gert-Jan deed de partij kantelen: drie verbonden vrijpionnen waren ten slotte niet te stoppen.

Finale
Tijmen Hofstra         - Bart Romijn            ½-½
3e / 4e plaats
Maarten Roorda         - Pieter van Groenestijn 0-1

Kruisfinales
Maarten Roorda         - Bart Romijn            0-1
Pieter van Groenestijn - Tijmen Hofstra         ½-½ / 0-1

Groep A (5 ronden)
1. Maarten Roorda         5
2. Tijmen Hofstra         3½
3. Jan Eikelaar           3
4. Tim Bredek
   Tetske Hofstra         2½
6. Gert-Jan Ris           2
7. Timo Sagel             1½
8. Remco Kieft /
   Anne Taeke Meijer      0

Groep B
1. Pieter van Groenestijn 4½
2. Bart Romijn            4
3. JD
   Joris Spanjer
   Jaël Wierenga          3
6. Maarten van Driel      2½
7. Matthijs Eikelaar      2
8. Richard Folkeringa     1 (uit 2)
9. Remmelt Hofstra
   Einar Sagel            1