Het jaarlijkse schaaktoernooi dat sinds 1938 wordt gehouden in Wijk aan Zee, trekt niet alleen grootmeesters maar ook een grote schare amateurschakers naar de badplaats. Twee daarvan zijn lid van Haren en voor hen zitten de partijen er al weer op. En niet onverdienstelijk.

Anne Haitsma speelde in een dagvierkamp en eindigde. Conrad Mostertman eindigde in het rapid toernooi met een uitstekende 5 uit 7 op een gedeelde derde plaats.

Anne Haitsma rechts in rode truiOp de eerste foto ziet U Anne Haitsma rechts in de rode trui. Links van hem zit Rob Witt een van de sterkste spelers van de vierkamp. Tegen hem bereikte Anne een plus remise. Aan het einde stond er een eindspel K+D+2pionnen tegen K+D op het bord. Helaas ontbrak het Anne aan bedenktijd en moest hij wel in remise berusten.

Conrad in actie in het rapidtoernooiConrad Mosterman is geboren en getogen in de buurt van Beverwijk. Al vele jaren geeft hij acte de presence. Op de onderste foto staat Conrad samen met zijn broer Loek die eveneens een zeer verdienstelijk schaker is en af en toe nog uitkomt in de hoofdklasse.

Conrad en LoekEen paar seizoenen gelden mocht Loek tegen zijn neefje Milan spelen in de hoofdklasse. Het wordt vermeld in het verslag