Deel met je vrienden:

Op zaterdag 22 januari kwamen zo'n dertig leden en oud-leden samen om het 95-jarig jubileum te vieren. De jubileumcommissie had kans gezien een aantrekkelijk programma samen te stellen voor alle aanwezigen. Zo was er een quiz met vragen over de historie van het schaken in het algemeen en de historie van de schaakvereniging in het bijzonder. Marijn Otte, op dit moment het sterkste jeugdtalent dat Haren voortbracht, gaf een kloksimultaan aan 10 borden. Verder was er een nieuwe vorm van schaak, het doorschuifschaak wat tot hilarische toestanden leidde. Een smakelijk chinees buffet besloot een geslaagde dag.


Ontvangst met koffie en gebak. Vlnr Carla Graafland, Albert Wijkstra, Egbert Vos en Marton Bax.
De eerste ronde van de quiz. De vragen gingen over allerlei onderwerpen. Bijvoorbeeld: Waarom waren de volgende spelers lid van de Vera Mechik Club? Max Euwe, Jacques Mieses, Friedrich Sämisch, C.H.O'D Alexander, Samuel Reshevsky, Mir Sultan Khan, Edgar Colle, Frederick Yates en Sir George Thomas. De quiz sloeg aan bij het gehele publiek. Kijk naar de foto's en je ziet de ingespannen blikken van een ieder...

Bij het consultatieschaak speelden groepjes van schakers gezamelijk tegen een andere groep. Op een bord opgesteld tussen de twee kampen, worden de zetten uitgevoerd. Op de foto vlnr Harm van der Mossel, Anne Haitsma, Hindriks spannen over de stelling gebogen.

Daarna was het beurt aan Marijn Otte. Hij gaf een kloksimultaan aan tien borden. Marijn leverde een puike prestatie met 9 overwinningen en slechts een remise. Peter Bodewes was de enige die het geweld kon weerstaan. Anne Haitsma, Harm van der Mossel, Gerard de Wit, Marton Bax, Carla Graafland, Johan Mostertman, Vincent Wolters en Tomas Wigmans gingen kopje onder.

De jubileumcommissie had een nieuwe vorm van schaken bedacht: doorschuifschaak. Hierbij spelen twee teams van vijf spelers aan vijf borden. Na elke zet schuift de speler naar rechts door om daar zijn volgende zet te doen. Gegarandeerd plezier...

Daarna volgde de toespraak van voorzitter Harry Gielen en een presentatie door Egbert Vos en Kees Romijn over de opzet van het jubileumboek. Als alle plannen lukken zal dit op 1 april klaar zijn.

Herinneringen ophalen aan de hand van een flinke stapel foto's uit de zeventiger jaren meegebracht door Geert Douwe Horst (op de foto rechts). Links staat Maarten Klijn en in het midden Adrienne van den Bogaard, dochter van de recentelijk overleden Herman van den Bogaard.

Aan het einde van de dag werd gezamelijk genoten van het chinees buffet verzorgd door King Wah.

Verder is er nog een grote verzameling foto's gmaakt op deze dag. De vindt U via deze link