Feest vanmiddag in huize Chiu: Oliver wist heel knap het online NK voor spelers t/m 7 jaar op zijn naam te schrijven door 6 van de 7 partijen met een bedenktijd van 5 minuten + 5 seconden per zet te winnen.

De eerste 3 partijen won Oliver in aanvallende stijl, maar zijn 4e en 5e partij waren ware spektakelstukken en kreeg hij echte tegenstand. In zijn partij (naspelen) tegen Daria Rudolphi uit Aalsmeer offerde Oliver al zijn damevleugelpionnen op om vervolgens verrassend snel in de aanval toe te slaan. Zijn partij tegen Matthan van Delden van SC De Zwarte Pion moet iedereen maar naspelen om te geloven wat daarin allemaal gebeurde. Oliver dirigeerde al zijn stukken richting de zwarte koning, verloor in de verwikkelingen zijn dame, won deze een zet later weer terug om uiteindelijk in vliegende tijdnood de partij naar zich toe trekken!



Nadat hij de 6e partij had verloren, gebeurde in de laatste partij (naspelen) tegen Hrdya Daryana van HMC Calder uit Den Bosch het volgende ongelooflijke.



Na een scherpe opening, het Evans-gambiet, ontspon zich een spannende partij met wisselende kansen. Maar uiteindelijk kwam Oliver in een verloren stelling terecht, wist in tijdnood steeds mat te voorkomen en toen ontstond de diagramstelling. Oliver kon zijn ogen niet geloven en gaf met 41...Tf5-f1 mat!



Na de confettiregen werd hij als kers op de taart nog geïnterviewd door schaakambassadeur Nick Schilder en IM Stefan Kuipers. Op de vraag wat hij later wil worden, antwoordde Oliver enthousiast: "Grootmeester!"

Zie ook:
Eindstand NK Groep H
Zes jonge winnaars en winnaressen bij NK FGH Online met Nick als speciale gast
Oliver Chiu online Nederlands pupillenkampioen H
Oliver Chiu (6) is Nederlands kampioen schaken
Oliver Chiu (6) kampioen schaken
Oliver Chiu uit Haren Nederlands kampioen schaken voor kinderen tot en met 7 jaar

Foto's: Hiske van der Weide & Kees Romijn