Op de foto zien we Thieme Dijksterhuis die gisteren zijn toernooidebuut maakte bij de Grand-Prix die onderdeel uitmaakt van het Groninger Schaakfestival.

Thieme deed het heel goed en werd gedeeld tweede (op onderling resultaat derde) in groep F met een score van 4 uit 6.

Ook broertje Hugo, die net de vrijdag voor de kerstvakantie zijn debuut had gemaakt met het snelschaken, deed ook mee! Hugo (op de foto van Bart Beijer is hij nog net rechts vooraan zichtbaar) liet voortvarend en ook al behoorlijk goed schaak zien en scoorde 3½ uit 7 in groep G.

Ook de gebroeders Sagel lieten hun gezicht zien. Bij Timo, spelend in groep C (die ik mocht leiden, dus ik had goed zich op zijn partijen), kwamen veel eindspelen op het bord. Als hij in de laatste ronde geen vergiftigd pionnetje had gesnoept, was hij gedeeld eerste geworden. Nu werd hij gedeeld tweede (op SB-punten derde): knap gedaan.

Einar speelde in groep D. Zat Einar maar wat vaker even op z'n handen voordat hij een zet doet, dan zou hij meer partijen winnen! Nu trok hij in vaak spannende partijen net aan het kortste eind, hij werd vijfde met 3 uit 7.

We weten dat Hannah Zhang eigenlijk voor de gezelligheid schaakt :-), toch kwam ze toch nog tot twee remises in groep G.

Het toernooi werd gewonnen door Jaël Wierenga, spelend voor SC Assen maar ook uitkomend voor ons D-team. Ik zag hem ergens onderweg in hevige tijdnood een partij verliezen van Oscar Hoppen, dus ik dacht dat een eerste prijs er niet meer voor hem in zou zitten. Maar in de A-groep won bijna iedereen van iedereen en daardoor kon Jaël met 3½ uit 5 toch de eerste prijs in ontvangst nemen!

Eindstanden GP Groninger Schaakfestival.(met ook een verslag en nog meer foto's!)

Foto's: Harry Gielen, zie ook zijn mooie fotoalbum.