Op de foto het podium van groep D, v.r.n.l: Einar Sagel (1e), Dylan Torensma (3e) en Gianluca Cioffi (2e).

Vanwege het lage deelnemersaantal bestaan de meeste groepen vanmiddag maar uit zes spelers. Einar is ingedeeld in groep D.

In de eerste ronde speelt hij tegen een oude bekende, Frank Nijmeijer. Einar begint goed en wint een kwaliteit met een vroege aanval, maar in het middenspel gaat het mis. Einar wil met zijn dame een pion slaan, maar ziet net te laat dat de pion gedekt staat. Maar ja, de pion is al aangeraakt, dus de dame gaat verloren en wat later ook de partij.

Ook in ronde twee is de tegenstander geen onbekende, Remmelt Hofstra. Einar en Remmelt spelen beiden vol op de aanval, en Remmelt is de eerste die mat weet te zetten. Einar kijkt sip. “Ik geloof dat het niet mijn dag is.”

Ook in ronde drie, tegen Dylan Torensma, wordt er aan beide kanten nauwelijks verdedigd. Einar laat zijn tegenstander een toren slaan om een aanval op de vijandelijke koning op poten te zetten. Iets te optimistisch volgens de meeste toeschouwers, maar de tegenstander verdedigt niet goed en dan is het zomaar ineens mat. Einar doet weer mee!

In ronde vier ziet tegenstander Gianluca Cioffi over het hoofd dat Einar zijn dame aanvalt. Dat voordeeltje weet Einar vakkundig uit te buiten en zijn score is weer 50%. Als we dan eens naar de stand kijken, blijkt het hele veld nog heel dicht bij elkaar te liggen. Vier van de zes spelers staan op 2 uit 4, alleen Dylan staat op 3 en Twan Koppenaal, Einars tegenstander in de laatste ronde, heeft 1 punt. Een overwinning in de laatste ronde brengt het podium dus heel dichtbij!

En die overwinning komt er. Einar wint al vroeg materiaal en als hij ook de dame van de tegenstander weet te slaan, is het uitspelen een koud kunstje. Einar zet zijn tegenstander mat door een pion tot dame te laten promoveren.

Dan is het wachten op de andere uitslagen. Gianluca wint van Dylan, Frank wint van Remmelt en zo hebben Frank, Gianluca, Dylan en Einar allemaal 3 punten. Dan gaan de wedstrijdleiders aan de slag met het berekenen van onderlinge resultaten en SB-scores en wij wachten in spanning af.

Het nieuws blijkt goed te zijn: bij de prijsuitreiking wordt Einar als laatste naar voren geroepen, hij is groepswinnaar!

Verslag en uitslagen op de NOSBO-site.