Na de zaterdag in Het Bastion te Coevorden door Schaakclub Het Kasteel georganiseerde 9e Grand-Prix van het seizoen, heeft Loek nog steeds de 1e plek in het GP-klassement in handen, al ziet hij Daan Noordenbos (Ten Boer) wel naderbij komen.

Doordat de GP minder deelnemers (38) trok dan normaal bij een GP, kwam Loek in groep A terecht. Loek z'n rating (888) was beduidend lager dan de eerstvolgende boven hem: Thijmen Hofstra (1054).

Vader Stephan: "Loek was als laatste geplaatst in groep A en speelde de eerste 2 ronden tegen Stijn Klapwijk en Daan Noordenbos (de nummers 1 en 2 op rating). Loek won van Stijn (1281) die het Morra-gambiet tegen hem speelde! Loek verdedigde heel kundig en maakte het netjes met een aanval en tenslotte mat af. Hij speelde remise tegen Daan (1235) nadat hij een paard voorstond en in het eind spel de pion 2 vooruitspeelde in plaats 1 veld. Jammer, anders had hij toen al 2 uit 2 gehad.

In een puike partij tegen Thijmen Hofstra (1054) stond hij heel mooi in een Siciliaan met wit (Loek: "Ik viel gewoon aan zoals ze dat altijd tegen mij doen") maar gaf helaas weer wat weg en verloor. Tegen Marlinde Waardenburg (1077) liet hij zich truken in een opening de hij wel had moet kennen, maar kwam in de problemen en ging snel mat zelfs...oei. Tegen Nick Westerhof (1122) stond hij beter maar gaf het helaas weer weg.
Er heeft met andere woorden echt meer in gezeten dan de 1½ punt, maar hij stijgt wel beetje in rating.

Janneke (1 punt in groep B) gaf mat en dames weg... Ze won wel van Jelmer Hofstra (nummer 2 op rating) en dat was haar enige punt. Eigenlijk heel tragisch (er waren ook traantjes) want ze stond echt in alle partijen gewonnen..."

Foto: Organisatie Het Kasteel.