Wie nog geen genoeg had van het schaken kon afgelopen zaterdag z'n hart ophalen bij de laatste Grand-Prix van het seizoen. De GP NOSBO in Iederz aan de Peizerweg kende een internationaal veld door een Duitse 'invasie' van 12 deelnemers van SC Aurich.
Timo Sagel (op de foto 3e van links) had een hele goede dag en wist met 5 uit 7 groep F te winnen.

Timo eindige samen met Hugo Timmer (Ten Boer) op de eerste plaats, maar hij had de onderlinge partij gewonnen. Jongere broer Einar speelde in groep I en, ondanks wat lichamelijk ongemak, scoorde hij 3 punten. Ook Floor speelde vrolijk mee in groep I, maar kon geen winstpartij noteren.

Zus en broer Machteld en Tristan speelden in groep C. Tristan moest zich, oververmoeid, na 4 ronden terugtrekken en Machteld trof goede tegenstanders op haar weg deze keer. Ze kwam tot 2 punten, na wel een keer in goede stelling door de vlag te gaan: ze was even de tijd vergeten...

Zus en broer Janneke en Loek speelden respectievelijk in groep G en D. Janneke speelde heel goed en werd keurig tweede met 5 uit 7! Loek oogde wat vermoeid en liet alles over zich heen komen, leek het wel: 2½ punt en volgende keer beter!

Ook Lukas speelde mee. In groep D speelde hij een aantal spannende en fantasierijke partijen, die vaak net de verkeerde kant op vielen: 2 punten.

De sterk bezette groep A werd verrassend gewonnen Dennis van den Bergh (1577) voor Lucas van Foreest (2035). Nog verrassender was de winst van de ons welbekende Silvan Heijnen in het GP-klassement, hij sprong door winst in groep C van de 5e naar de 1e plek.

Alle eindstanden staan op de NOSBO-pagina. 
We dachten eraan om een retourbezoek te brengen aan het jeugdtoernooi van SC Aurich, maar omdat het toernooi zondagochtendvroeg begint en de avond ervoor het Nederlands Elftal laat speelt...doen we dat maar volgend jaar. (Update: Joris en Lukas gaan wel mitspielen!)

Foto: NOSBO.