Foto 

Zaterdagmiddag in het Zernike College te Zuidlaren: 33 jeugdschakers, waarvan 10 van Haren, bijeen voor het rapidtoernooi. Aan het eind van de middag bleek Joris Spanjer overall derde te zijn geworden, achter Jonas Hilwerda en Lodewijk van Vliet.

Joris moest alleen het onderspit delven tegen Jonas en Lodewijk, eindigde op 6½ uit 9 en werd daarmee knap tweede in de categorie t/m 12 jaar. Voor de enige remise moest hij flink z'n best doen, want tegen Machteld van Foreest stond hij steeds minder. Machteld kwam heel ver in het eindspel maar kon het net niet winnen. Machteld draaide steeds goed mee. Zo nam ze, nadat ze de eerste twee ronden op het 1e bord had gewonnen, daar natuurlijk ook weer plaats voor de 3e ronde. Ze keek even verbaasd, toen ze aan het 5e bord moest plaatsnemen. Ze gebruikte haar bedenktijd goed, één keer iets te goed: tegen Lodewijk ging ze in remisestelling door haar vlag. Een puik toernooi van Machteld: 5½ punt en daarmee derde t/m 10 jaar.

Foto

Omdat we met zoveel meededen, waren er veel Harener ontmoetingen. De enige salonremise (!) van het toernooi was die tussen Jesper Spanjer en Lukas Petzinger. En een belangrijke ging in de laatste ronde tussen Lukas en Loek van der Hagen. Lukas won en kwam ook op 5½ punt en werd daarmee mooi vierde t/m 10 jaar.

Foto

Vlak achter Lukas, met 5 punten, eindigde Tristan van Foreest, hij werd daardoor vijfde t/m 10 jaar. De overige Harenaren scoorden als volgt:
16. Timo Sagel 5
17. Loek van der Hagen 4½
18. Jesper Spanjer 4½
23. Tim Bredek 4
24. Einar Sagel 4
33. Floor van der Hagen 1 (één bye)
De pas 5-jarige Floor deed haar uiterste best en was een paar keer heel dichtbij een overwinning.

Foto

(Verwijtende blik naar de dame: "O, wat nu?")

Complimenten aan iedereen voor de inzet en ook aan de organisatie onder leiding van Heinse van Houten.
De eindstanden zijn te vinden op de website van Oostermoer. Naast bovenstaande foto's heeft Harry Gielen nog meer mooie gemaakt: foto-album.