Afgelopen zaterdag werd het 4e Grand-Prix toernooi van Haren gehouden. Op de foto de trotse Jonas Hilwerda. Hij is de kersverse koploper in de Grand-prix cyclus en kreeg aan het begin van de middag de gele trui uitgereikt.

Om de foto's groter te bekijken kunt u er op klikken.

De volledige uitslag staat op de NOSBO-site.

Er werd gespeeld in onze nieuwe speellocatie in het Zernike College aan de Rummerinkhof. Alle deelnemers, uitgezonderd één zieke, zijn goed aangekomen. Voor zover wij weten heeft niemand bij de Guyotschool gestaan.

Er waren 12 groepen met in totaal 94 kinderen. In de school was genoeg ruimte. Zes groepen speelden in drie lokalen. De andere zes groepen speelden in de kantineruimte. De Champions League kon helaas deze keer niet doorgaan. Er waren niet genoeg deelnemers, o.a. omdat veel goede spelers hadden gekozen voor het NK rapid in Eindhoven. Daarom waren er maar 3 deelnemers voor de Champions League. Zij werden ondergebracht in de A-groep van de Grand-Prix die daardoor extra sterk was. Zo werd Lucas van Foreest winnaar van het toernooi.

Groep G t/m L in de kantine

Ook Zwarte Piet heeft de nieuwe locatie goed kunnen vinden. Hij heeft ons dit jaar willen helpen door de hele middag achter de bar te staan. Daar zijn wij hem erg dankbaar voor. Tot op het laatste moment hadden wij nog niemand voor deze belangrijke taak en wij zijn heel blij dat hij aanbood ons te helpen.

Veel kinderen gingen aan het einde van de middag met prijzen naar huis. De thuisclub kwam er wat karig van af met alleen een eerste prijs voor Jelle van Kuiken. Jelle was in zijn groep ook zijn broer Tycho de baas. Tycho was, nu door de vrieskou de hockeystick de kast in moest, weer eens achter het schaakbord gaan zitten. Hij wist nog hoe het moest maar niet genoeg om van zijn broertje te winnen.

Wel was er veel Paardenspronggeel op het podium. Niet alleen Jonas Hilwerda droeg zijn gele trui maar alle Paardensprongkinderen hadden weer hun gele tenu aan.

Hieronder alle nummers 1, 2 en 3 van alle groepen op de foto. De nummers 1 zitten in het midden van de foto maar in de tekst worden zij als eerste genoemd.

Groep A: Lucas van Foreest, Dennis van den Bergh en Sander Taams

Groep B: Chris Admiraal, Pieter van Foreest en Raymon Oord

Groep C: Jonas Hilwerda, Daniel, Apol en Niels van Nimwegen

Groep D: Jelle van Kuiken, Falco Vorenkamp en Daan de Vetten

Groep E: Koen Klomberg, Joris Nolden (niet op de foto) en Robin Bruins

Groep F: Dalarna van Pijkeren, Kasper Mensink en Gerben Boer.

Groep G: Jarne Sikkens, Ivo Nissink en Ruben de Wolf.

Groep H: Bart van Adrichem, Lars van Ockenburg en Vincent Richtering.

Groep I: Joni Oosterhof, Stefan Poelma en Wouter Slump.

Groep J: Tom van Andel, Ruben van Bourgonjen en Sebastiaan Bensink.

Groep K: Ian Oosting, Daniel Oort en Jonathan Drewes.

Groep L: Henk de Boer, Thijmen Bourgonjen en Tristan van Foreest.

Alle prijswinnaars op de groepsfoto.

Hieronder volgen nog meer indrukken van de middag. Bovendien heeft Harry alle (?) deelnemers op de foto gezet!

n