Het Grand-Prixtoernooi van Hoogeveen werd dit keer gespeeld in een prachtig nieuw Multifunctioneel Centrum. Bovendien was de opkomst ook goed. Van SC Haren waren er 5 spelers.

Jakob en Esmeralda Reenders waren ingedeeld in de H-groep. Lodewijk van Vliet speelde vanwege zijn goede prestatie op het Grand-Prix toernooi van Schaakstad Groningen een groep hoger. Thomas Wigmans speelde, zoals vaker de laatste tijd, in de B-groep. Omdat de late aanmelding van George Scharke niet goed was doorgekomen was er voor hem alleen maar plaats in de A-groep. Het was duidelijk dat die groep voor hem te sterk was. Hij hoorde in de B-groep.

Het werd het toernooi van Jakob. Hij speelde net als altijd erg aanvallend. Het verschil met anders was dat hij erg geconcentreerd speelde en beter lette op wat zijn tegenstander deed. Hij maakt zo minder fouten en kwam toch goed toe aan zijn eigen aanval. Dat lukte prima. De ene na de andere tegenstander werd mat gezet. Aan het einde van de middag had hij overtuigend alle partijen gewonnen, 7 uit 7. Een grote prestatie.

20100123-jakob.reenders

Zijn zusje Esmeralda, ze staan samen op de foto, speelde haar eerste Grand-Prixtoernooi. Ook zij speelde heel geconcentreerd en won één partij. In een andere partij nam zij een remise-aanbod aan terwijl zij nog volop winstkansen had. Een tweede half puntje kreeg ze omdat haar tegenstander pat zette, 2 uit 7.

Thomas en Lodewijk eindigden met 3 uit 7 in de middenmoot van hun groep. George zat in een A-groep van 5 spelers. Hij speelde zo maar 4 wedstrijden. Alleen in zijn laatste partij tegen Adrian Kuiper had hij winstkansen. Hij moest uiteindelijk genoegen nemen met een half puntje.

De volledige uitslag op de NOSBO-site.