Deel met je vrienden:Het Grand-Prixseizoen is volop in gang. Naar ieder toernooi reist minimaal één auto vol Harense jeugdspelers af.


Op 17 januari was er het toernooi in Hoogeveen.
Opvallend was dat Thom Gellekink van de partij was. Hij had nog nooit (!?) eerder aan een jeugdtoernooi meegedaan. Omdat hij inmiddels niet meer piepjong is voor een Grand-Prix toernooi was zijn geschatte rating al vrij hoog. Hij eindigde in de C-groep als 6e één plaatsje boven Marinus.  Aart Winthorst had het daarentegen in de laagste groep (te) gemakkelijk. Hij werd bijna ongeslagen eerste. Aart kan snel stijgen als hij meer toernooien speelt.
Op 28 februari werd gespeeld in Leek.
Drie spelers van Haren wonnen er hun eerste Grand-Prix beker. Jakob Reenders won de tweede prijs in de H-groep. Robin van Dijk (foto) werd één groep hoger ook tweede. Hugo Klijn leek weer als 4e met lege handen naar huis te gaan. Dit bleek een vergissing. In de uitslagen op de NOSBO-site bleek dat hij toch 3e was. Inmiddels is hij ook de gelukkige eigenaar van een beker!
Op 14 maart werd gespeeld in Winschoten.
George en Thomas waren weer eens beide van de partij. Thomas heeft dit seizoen door de voorbereidingen op de middelbare school wat toernooien gemist. Het begin van de middag verliep teleurstellend voor hem maar door een goede eindspurt werd hij uiteindelijk nog 2e in groep E! George daarentegen ging erg goed van start. Met 5 uit 5 en nog 3 rondes te gaan was hij al zeker van een beker. Na een remise tegen zijn directe tegenstander en toch nog een verlies in de laatste ronde werd ook hij 2e maar dan van groep C. Thierry viel na een beslissing door een vluggerpartijtje net buiten de prijzen van de B-groep.
Alle uitslagen op de NOSBO-site:
Hoogeveen: http://www.nosbo.schaakbond.nl/jeugd/2008/gphoogeveen.html
Leek: http://www.nosbo.schaakbond.nl/jeugd/2008/gpleek.html
Winschoten: http://www.nosbo.schaakbond.nl/jeugd/2008/gpvdlinde.html