Met lege handen

8 september 2008

door Carla Graafland

Wat haast nooit gebeurd, gebeurde afgelopen zaterdag. We kwamen met lege handen terug van het Grand-Prixtoernooi van de NOSBO in Groningen. Terwijl we toch met 10 man deelnamen.Vierde plaatsen werden wel gehaald.

Een opvallende deelnemer was Marton Bax. Hoewel hij op de vrijdagavond een zeer bedachtzaam speler is, kon hij dit tempo ook nog aan. In de B-groep ontmoette hij clubgenoot Thierry Volker. Marton verloor, maar wellicht kan hij bij de Jannes Bokaal revanche nemen.

Wouter Manenschijn moest tot zijn spijt weer in de A-groep spelen. Hij kent er zijn tegenstanders inmiddels goed. Nu ze nog de baas worden.

Vincent Wolters gaat vaak met een prijs naar huis. Hij is nu echter geklommen tot de C-groep, maar daar zat er echt geen prijs voor hem in. George Scharke speelde in dezelfde groep zeer aanvallend. Hij had zelfs tegen clubgenoot Marinus een prachtige aanval op diens koning. George kon het echter net niet afmaken, lette niet goed op zijn verdediging, verloor materiaal en tot zijn verdriet ook nog de partij. Marinus vocht tegen de hoofdpijn omdat hij met voetbal de bal vervelend tegen zijn hoofd had gehad, maar hij maakte er het beste van. George en hij eindigden gedeeld vierde.

Roward speelde in de D-groep, Thomas Wigmans in de E-groep, Yvar Hazenberg en Robin van Dijk beide in de G-roep. Voor Yvar was het het tweede toernooi en voor Robin was alles nog helemaal nieuw. De G-groep bestond uit 10 kinderen zodat zij beide veel schaakervaring opdeden door 9 partijen te spelen.

Verslag en uitslagen op de NOSBO-site.