Afgelopen januari werd het Haasjes-team (een prettige samenwerking tussen Schaakclub Haren & Assen), bestaande uit Loek van der Hagen, Jaël Wierenga, Lyne Bruggink & Einar Sagel, NOSBO-kampioen E-teams.

Daarom mocht het team gisteren, onder de naam Haren, meedoen aan het Nederlands kampioenschap in Zuid-Scharwoude.

De vier Haasjes begonnen goed op het podium met overwinningen op Magnus Leidsche Rijn 2 (3-1) en JSV Minerva uit Hengelo (4-0).

In de 3e ronde stond de clash met goede bekenden uit het Noorden op het programma: MSV uit Meppel. We kwamen met 1-2 achter doordat Jaël onder andere verloor van de sterk spelende Florian Molanus (topscoorder van het toernooi met 6½ uit 7). Toen móest Loek winnen van Wessel Adema. Dat deed hij ten slotte met onder meer de ijzersterke zet ...Pxd5!, al had Wessel misschien kunnen winnen door even later a5! te spelen... Uiteindelijk dus een zwaarbevochten 2-2 gelijkspel.

Na een ½-3½ nederlaag tegen het sterke SSV Klim-Op uit Capelle aan den IJssel en een 3-1 overwinning op de Elster Toren, stuitten we in de 6e ronde op VAS 1 uit Amsterdam.

Een belangrijke wedstrijd: bij winst zouden we in de laatste ronde nog kunnen strijden om de vijf ereplaatsen. Het werd een spannende strijd: Einar verloor, Lyne won en Jaël kon zijn pionneneindspel nét niet winnen. Tussenstand 1½-1½ en wederom alle druk op de schouders van Loek. In zijn partij tegen Eline Roebers was zijn aanvalletje na een Caro-Kann afgeslagen en moest hij een paar verdedigende zetten doen. Al met al had dit veel bedenktijd gekost en ging Loek door z'n vlag...

In de laatste ronde volgde gelukkig nog een 3-1 overwinning op De Pionnetjes uit Schiedam. Hierdoor was de tiende plaats het resultaat voor de Haasjes. Iedereen bedankt, ook van Assen, voor de gezellige dag.

Persoonlijke scores:
1.Loek van der Hagen  5½ uit 7
2.Jaël Wierenga       4½ uit 7
3.Lyne Bruggink       5  uit 7
4.Einar Sagel         2  uit 7

Alle verdere informatie en meer foto's op de toernooisite.

Foto's: Robert van der Eng (toernooisite) & Martin van Velzen (zie ook zijn fotoalbum).