Op de foto zien we Janneke, Loek, Tristan en Machteld vlak na het begin van hun partij in de 4e ronde tegen De Paardensprong 2 die in een 4-0 overwinning zou eindigen.

De middag begon zaterdag voor het D-team met een wedstrijd in de 2e ronde (in de 1e ronde speelden de 2 teams van De Paardensprong en Ten Boer tegen elkaar) tegen Ten Boer 1. We kwamen in de wedstrijd met 1-0 achter omdat Tristan - te snel spelend - een overigens fraaie counter (zwarte dame op e2 en toren op d1) van Lindert Kroon niet op tijd zag aankomen met een loper voorsprong. Jesper (afwisselend met Janneke spelend op bord 4) en Loek trokken de stand naar 2-1, waarbij Jesper knap een moeilijk lopereindspel wist te winnen. Ook Machteld won, maar met veel moeite, van Joppe Kok ('geleend' van ScepU): eindstand dus 3-1.

In de 3e ronde dan de match tegen de grote favoriet De Paardensprong 1. Machteld mocht aan bord 1 aantreden tegen Eelke de Boer. In de partij werd ze met wit langzaam maar zeker naar achteren gespeeld, konden haar stukken geen goede velden meer vinden en werd haar koning in het open veld matgezet. Op bord 2 kwam al snel in grote moeilijkheden tegen Thijmen Bourgonjen en moest capituleren.
Ook Janneke verloor, van Nick Huisinga, maar eigenlijk door maar twee onvoorzichtige pionzetjes: zo zie je maar, elke zet is belangrijk! Loek wist op bord 3 tegen Silvan Heijnen de eer te redden en hoe! Na zijn lijfopening het Evans-gambiet op het bord te hebben gebracht, stond hij twee pionnen achter. Maar de compensatie was er, een grote ontwikkelingsachterstand voor Silvan. Loek had eerder toe kunnen slaan met Dxc8+!, maar zoals het ging won hij ook fraai: 1-3.

De volgende wedstrijden tegen de reserveteams van De Paardensprong en Ten Boer leverden geen noemenswaardige problemen (maar wel een zeer geconcentreerde Tristan!) en een 4-0 overwinning op. Voldoende voor een 2e plaats achter De Paardensprong 1 en plaatsing (samen met Ten Boer 1) voor de landelijke D-jeugdcompetitie, die over drie zaterdagen wordt verspeeld in 's-Hertogenbosch: 12 september, 3 oktober en 28 november. Misschien gaat er wel een NOSBO-bus naar Den Bosch toe!  

Persoonlijke scores:
Machteld van Foreest  3 uit 4
Tristan van Foreest   2 uit 4
Loek van der Hagen    4 uit 4
Janneke van der Hagen 1 uit 2
Jesper Spanjer        2 uit 2

Alle gedetailleerde uitslagen en eindstand zijn te vinden op de speciale NOSBO-pagina; Roland bedankt voor het live behouden van de uitslagen. De Paardensprong dank voor de organisatie.

Foto's: website De Paardensprong.