Deel met je vrienden:

Het winnende team 

Het E-team van SC Haren, bestaande uit (v.r.n.l.) Einar Sagel, Machteld en Tristan van Foreest, Matthijs Eikelaar en Loek van der Hagen, is met overmacht (23 uit 24!) NOSBO-jeugdclubkampioen geworden. Opmerkelijk is dat dit team nog jaren mee kan in deze categorie t/m 10 jaar.

De op bord 1 spelende 9-jarige Tristan van Foreest speelde een goed toernooi. Hij heeft het niet moeilijk gehad, behalve in de tweede partij tegen Hugo Timmer (Paardensprong 1). Toen moest hij hard terugvechten om uit een verloren stelling (dame tegen toren) zijn tegenstander uiteindelijk kundig mat te zetten. "Het was een leuke middag en verheug me op het NK".

Op bord 2 speelde de 6-jarige Machteld van Foreest. Haar schaakcapaciteiten zijn inmiddels in noord Nederland en omstreken bekend, daarom is zij gedurende het toernooi door niemand onderschat. Sterker nog: tegen haar spelen en remise houden wordt al als een uitdaging gezien. Het minst gemakkelijk ging haar overwinning op Hilde Mulder (Ten Boer). Hilde hield een tijd knap stand met twee torens tegen twee torens en een vrije randpion voor Machteld. Machteld vond overigens haar partij tegen Nick Huisenga (Paardensprong 1) "het leukst".

Bord 3 werd vertegenwoordigd door de 7-jarige Loek van der Hagen. Ook hij won alle partijen en hij zei achteraf blij te zijn dat ze de favorietenrol hadden waargemaakt: "Het moet toch maar even lukken". Hij viel op met een mooie aanval op de witte koningsvleugel van Jelger Sparreboom (Paardensprong 1).

Op bord 4 speelden alternerend de 8-jarige (over 2 weken wordt hij 9) Matthijs Eikelaar en de 7-jarige (wordt volgend maand 8) Einar Sagel. Als zij vooruit blijven gaan, zullen we daar nog veel moois aan beleven. "Wij zijn trots op onze beker". Einar speelde lekker aanvallend op zijn doel af, zoals we van hem gewend zijn. Matthijs heeft het gepresteerd om in plaats van één seconde, twee seconden na te denken en won al zijn partijen in zijn karakteristieke aanvallende stijl.

Het was nog lang onrustig in Groningen, dus Barneveld: Here we come. Dank aan de organisatie van De Paardensprong onder leiding van Ronald van Nimwegen.

De eindstand en persoonlijke uitslagen staan al op de NOSBO-pagina. Marcel Spanjer, die samen met Joris kwam supporteren, heeft foto's gemaakt: fotoalbum.