Foto
In de vierde ronde van de NJC heeft Haren door een 3-1 zege Sneek aan de zegekar gebonden. De ronde werd verspeeld in de sfeervolle school De Librije aan de Wabbe Wissesstrjitte in Gorredijk. Die Wabbe Wisses blijkt een Friese dorpschroniqeur te zijn geweest, een pseudoniem van Rink van der Velde. De score in de wedstrijd werd al snel op een curieuze manier geopend...

bleek achteraf.
Foto
De met wit spelende Benjamin van Manen kreeg tegen Thomas van Ruiten de zet Dd7xh3 tegen zich, met een onafwendbare aanval op pion g2. Benjamin gaf even later dan ook op. Bij het naspelen werd echter duidelijk dat zwart de voorbereidende damezet Dd8-d7 nooit heeft gespeeld. Volgens mij is dit zelden vertoond. Benjamin bleef er positief onder en steunde zijn teamgenoten richting een overwinning.
Foto
De gelijkmaker werd op de borden gezet door de in goede vorm verkerende Joris Spanjer. Hij won tegen Lukas van Ruiten in de opening al snel een stuk en bracht de winst voortvarend.
Foto
De 2-1 werd gescoord door George Scharke, die met zwart Dylan Sealy op z'n weg trof. Ook George won in de opening een stuk. In het vervolg bracht hij z'n lichte stukken en pionnen langzaam maar zeker naar voren. Een strakke overwinning van George.
Foto
Op bord 1 had Thomas Wigmans ondertussen met wit een comfortabele stelling opgebouwd tegen Sake Algra. Laatstgenoemde is een gevaarlijk tacticus maar Thomas wist het zwarte tegenspel in de kiem te smoren. In een stelling met een pion meer voor Thomas en waarin zwart geen goede zet meer kon verzinnen, ging Sake door de vlag...

Een mooie 3-1 winst, waardoor we zijn opgeklommen naar de vijfde plaats. Achter koploper Staunton (dat al haar wedstrijden tot nu toe met 4-0 won!) is echter nog van alles mogelijk.
De stand is binnenkort te vinden op de NOSBO-pagina.

Bijgaande foto's zijn gemaakt door Harry Gielen, nog meer zijn te zien in dit foto-album.