We reden vrijdag met een volle auto Usquert ('Oskerd') binnen en het leek of we op dat moment een virtuele sneeuwgrens overschreden.

Want terwijl het in de rest van de provincie alweer groen was, lagen hier nog sneeuw- en ijsresten. Lichtelijk glibberend over het schoolplein kwamen we daarna in de warmte van de school.
Erwin Kok en consorten, van de organiserende vereniging ScepU, hadden het goed bedacht: aan de ene kant de speelruimte en aan de andere kant, gescheiden door een corridor, de bar annex analyseruimte.

De eerste partij is al snel afgelopen. Hugo speelt tegen Daniël Apol iets te optimistisch Pd5, want na het ontnuchterende Pxd5! gaat er een stuk voor hem verloren. Na een snel opgezette koningsaanval moet Hugo z'n koning omleggen.
Zo rond de tijdnoodfase komt de tussenstand op 2-1. Joris heeft tegen Niels van Nimwegen eigenlijk de hele partij moeten verdedigen. Maar als hij, eenmaal in het eindspel, de laatste toren kan ruilen ziet hij z'n kans. Op de damevleugel forceert hij een piondoorbraak en een pion loopt vrij door naar dame. Hij is precies een tempo eerder dan zijn tegenstander. Achteraf bleek dat Niels zich had kunnen redden met Kf4!, maar dat mocht de pret niet drukken voor Joris.
George heeft tegen Martijn van Nimwegen moeite om de goede velden voor z'n stukken te vinden. Zijn tegenstander pakt af en toe een pionnetje mee terwijl George het nog probeert in een tegenaanval. Uiteindelijk is de overmacht van Martijn te groot; toch een goede partij van George.
De laatsten die nog bezig zijn, zijn Thomas en Jonas Hilwerda. Thomas heeft een pionnetje verloren zien gaan en zet daarop al z'n stukken richting de koning van Jonas. Jonas denkt lang na en verzint een lopermanoeuvre, waarop Thomas z'n kans waarneemt. Hij gaat dwars door de koningstelling, maar net als iedereen denkt 'dat kan nog alle kanten op' geeft Thomas pardoes z'n dame weg.

De uitslagen en standen, en ook de links naar de verslagen (en foto's) van de andere clubs zijn te vinden op de NOSBO-website.

De Paardensprong I

1264

SC Haren

1140

3 - 1

1. Jonas Hilwerda

1408

- Thomas Wigmans

1380

1 - 0

2. Martijn van Nimwegen

1291

- George Scharke

1283

1 - 0

3. Daniël Apol

1272

- Hugo Klijn

1009

1 - 0

4. Niels van Nimwegen

1086

- Joris Spanjer

 888

0 - 1