Het jeugdteam heeft gisteravond in de eerste ronde van de Noordelijke Jeugdcompetitie Sneek verslagen met 3½-½.

De eerste die toesloeg was George Scharke, die met zwart in het Tweepaardenspel zijn tegenstander Abe Algra wist te verschalken. De volgende die won, ook al met de zwarte stukken, was Joris Spanjer. In het eindspel waren zijn paard en drie pionnen duidelijk sterker dan de toren en pion van zijn tegenstander, Dylan Sealy.

Vervolgens was het Hugo Klijn, die met een plusremise de overwinning binnenbracht. Hugo had een sterke vrij a-pion, ondersteund door zijn dame maar Sake Algra vond een uitvlucht met eeuwig schaak. De allerlaatste partij van avond, die nog bezig was, ging tussen Thomas Wigmans en Alec Sealy (Sneek had echt een familieteam). Thomas stond op een gegeven moment een stuk voor maar zijn tegenstander bracht dame en toren naar de onderste rij van Thomas en dreigde daarbij mat. Even later wist Thomas echter de dames te ruilen en bracht vervolgens een vrijpion mooi naar de overkant, om vervolgens mat te zetten.

De Noordelijke Jeugdcompetitie is een mooi initiatief van de jeugdleiders van De Paardensprong, Ten Boer en ScepU. Er doen 10 teams mee, waarvan twee uit Friesland. Meer informatie is te lezen op de NOSBO-website. Op de website van ScepU staat een fotoreportage, met onder meer een foto van het uitvoeren van de eerste zet aan het bord van Joris Spanjer.

Sneek

1001

Haren

1140

½-3½

1. Alec Sealy

1326

Thomas Wigmans

1380

0 - 1

2. Abe Algra

1084

George Scharke

1283

0 - 1

3. Sake Algra

  881

Hugo Klijn

1009

½ - ½

4. Dylan Sealy

  712

Joris Spanjer

 888

0 - 1