Een C- en een D-juniorenteam deden afgelopen zaterdag mee aan de NOSBO Jeugdclubcompetitie. Er waren bij de D-junioren maar liefst 14 deelnemende teams. Als het meezat hadden we kans op een derde plaats, als het tegenzat konden we ook veel lager eindigen. Het C-juniorenteam was een combinatie met Staunton. In die categorie waren maar drie deelnemende teams waardoor een derde plaats al zeker was.

Het D-team bestond uit Hugo Klijn, Aart Winthorst, Jelle van Kuiken en Jehan-Paul Koch. Na een rustige start met een 2-2 tegen Paardensprong, werd twee keer met een maximale score gewonnen van Ten Boer 1 en Oostermoer.

20110115.djunioren

Bij aanvang van ronde 4 hadden 4 teams 5 punten, Paardensprong 1, Groningen, Scepu en Haren. Wij troffen Groningen als tegenstander. Bij een 2-1 stand hing het van Jelle af of we de winst zouden pakken. Hij zag wel matgevaar, maar dacht eerst toch nog wel een stuk te kunnen winnen en ging mat. Het werd 2-2, een mooie stand tegen Groningen. Daarna troffen we meteen een andere favoriet, Paardensprong 1. Jelle en Jehan-Paul waren vrij snel uitgespeeld, een winst- en een verliespartij. Hugo speelde een zeer spannende partij tegen de talentvolle Jonas Hilwerda. De partij eindigde tenslotte in remise. Toen moest Aart de beslissing brengen. Hij had het beste spel. Zijn tegenstander zat in de verdrukking. Een winst tegen Paardensprong leek mogelijk. Toen overzag Aart dat door een pionzet zijn koning geen vluchtveld meer had en hij ging vervolgens mat. Zonde, Aart had het er ook echt moeilijk mee. Daarna verloren we ook met 2½-1½ van Unitas en de derde plaats was uit zicht. Daarna volgde nog wel een 4-0 winst tegen Ten Boer 3.

We eindigden zo met heel veel bordpunten op een mooie vierde plek, achter Paardensprong 1, Groningen en Schaakkwartier. De meeste bordpunten behaalden Hugo en Aart, ieder 5½ uit 7. Jelle behaalde er 5 en Jehan Paul 3.

De volledige uitslag van de D-junioren op de NOSBO-site.

Het C-team speelde opgesplitst in tweetallen omdat de spelers anders te lang moesten wachten vanwege het oneven aantal teams. Zo was er een Haren tweetal, Thomas Wigmans en Rutger Schipper, en een Staunton tweetal, Ewout Wempe en Fabian Bijl.

20110115.cjunioren

Behalve het sterke Unitas-team moest de Haren/Staunton combinatie uiteindelijk ook Assen voor laten gaan. Thomas had wel een heel verdienstelijk resultaat met een score van 2½ uit 4.

De volledige uitslag van de C-junioren op de NOSBO-site.