Met maar 5 deelnemende teams werd afgelopen zaterdag de clubcompeitite voor E-junioren gespeeld. De afgelopen 2 jaar had Haren zich weten te plaatsten voor het NK. Paardensprong, met steeds meer sterke jonge jeugd. deed met 3 teams mee en was duidelijk favoriet. Ook Unitas had een goed team.

Omdat de NOSBO dit jaar voor de tweede keer het NK E-junioren organiseert, waren er 3 NK-plaatsen voor de NOSBO. We hadden dus kans.

Jammer genoeg misten we onze eerste bordspeler Jelle van Kuiken. Hij had andere bezigheden. Daarom speelde Jibbe Blanksma op bord 1, gevolgd door Bart Nanninga, Jakob Reenders en Lodewijk van Vliet. Bart speelt niet op maandagavond maar had wel weer een goed scholenkampioenschap achter de rug en vond het leuk om dit toernooi mee te spelen.

20100313-ejunioren

De kans op de derde plaats was eigenlijk na ronde 1 al een beetje verspeeld. We verloren met 3-1 van Paardensprong 2. De meeste punten werden deze middag gehaald door Jakob en Lodewijk. Jibbe speelde mooie partijen, zat tot twee keer toe als laatste achter het bord. Hij had zelfs goede winstkansen tegen Adrian Kuiper maar verloor helaas.

We eindigden gedeeld vierde.

De volledige uitslag op de NOSBO-site.