Deel met je vrienden:


Ik kan me nog goed herinneren dat we vorig jaar met een team helemaal naar Naaldwijk moesten. Dit jaar kon een vernieuwd team aantreden op het NK voor E-teams in de Euroborg! Vrijwel een thuiswedstrijd.


Hugo Klijn, Jelle van Kuiken, Aart Winthorst en Tycho van Kuiken hadden zich tijdens de NOSBO voorrondes voor dit evenement geplaatst. Jelle moest deze dag eerder naar huis. Gelukkig kon Roward Huizind, die tijdens de voorrondes verhinderd was, het team aanvullen. Tijdens de eerste rondes moest er steeds één speler uitdraaien.
De locatie had een geweldige aantrekkingskracht op de kinderen. Want wie voetbalt er op die leeftijd nu niet. Vanuit de speellocatie, het Noorderpoortcollege, was het mogelijk om op het voetbalveld te kijken. Later kon ook in het stadion zelf worden gekeken. Daar speelden die dag de beste D-pupillen van Nederland.

Er stonden die dag 7 rondes Zwitsers op het programma met een middagpauze na 3 rondes. 20 min. p.p.p.p. is voor de meesten nog een heel rustig speeltempo. Ik kreeg de vraag of ze dan niet moesten noteren bij zo'n rustig tempo. Maar dat is nog niet verplicht.

De eerste ronde troffen we ZSC Saende uit Zaandam. Op papier een redelijke loting.
Hugo en ook Aart gingen erg goed van start. Hugo speelde erg rustig en had een mooie aanval. Aart stond vervelend met een vrijpion tegen die zou gaan promoveren en een toren die steeds gepend stond. Toch wist hij net op tijd zijn eigen aanval slim door te zetten en het ging mat! Jelle en Tycho verloren echter en het werd 2-2. Dat zou het nog vaker worden die middag.In de tweede ronde troffen we D4 2 uit Oosterhout.
Roward draaide nu in aan bord 1. Hij kreeg een lelijke koningstelling. En nadat hij ook materiaal achter kwam te staan was het niet meer te houden.  Jelle was daarvoor al mat gegaan. Tycho speelde nu veel rustiger dan in de eerste ronde. Hij had een partij met een prachtig toreneindspel met 3 pionnen meer. Hij speelt het goed uit. Aart had weer een gevaarlijke vrijpion tegen. Toen er een tweede vrijpion bijkwam leek het verloren. Hij wist het echter remise te manoeuvreren. We verloren met 1½-2½.

 

We troffen in de derde ronde SHTV2 uit Den Haag.
Roward hield nu aan het eind van een partij met wisselende kansen een dame en een paard over tegen een dame alleen voor zijn tegenstander. Hij bleef proberen zijn tegenstander in een paardvork te lokken. Uiteindelijk won hij de dame door een aftrekaanval. Jelle won dit keer ook in een vlotte partij. Hugo werd opgejaagd door zijn tegenstander met dame en loper. Zelf had hij een loper en twee torens maar ging mat. Tycho verloor ook. Het is weer 2-2.

In de pauze wilde iedereen graag naar het voetbalstadion maar er moest natuurlijk ook gelunched worden.
Het lukte iedereen toch vrij aardig en konden we opgefrist weer verder.

Ronde 4 was tegen Caissa uit Hoorn.
Aart had dit keer een wat mindere partij. Ook Roward ging vrij snel mat. Hugo zorgde voor een winstpunt en daarna hing het af van Jelle. Hij had een toren en 4 pionnen tegen 2 torens. Hij vorderde gestaag met zijn pionnen, hij verloor er twee en net voordat hij kon promoveren werd hij mat gezet: 1-3.

Ronde 5 tegen SC Santpoort uit Velserbroek.
Jelle was inmiddels naar huis zodat we verder in een vaste opstelling zouden spelen. Aart en Tycho, vanaf nu steeds aan bord 3 en 4, waren inmiddels goed ingespeeld en zouden daar geen punt meer afstaan. In deze ronde hadden we de meeste kans op winst. Hugo zag in een heel goede positie een mat in één door zijn tegenstander niet en verloor: nogmaals 2-2

Ronde 6 tegen NSI De Eenhoorn uit Hoorn.
Hugo verloor na een discussie over al dan niet loslaten van een stuk. De scheidsrechter moest beslissen, maar Hugo was even uit het veld geslagen en ging mat. De twee lagere borden liepen weer prima. Roward deed zijn best in een lange partij maar trok aan het kortste eind: nogmaals 2-2.

Dan de laatste ronde tegen Sliedrecht (uit Sliedrecht).
Dit werd een leuke afsluiting. Onze eerste winstpartij en dan ook nog met de dikste cijfers: 4-0.

Van de 40 deelnemende teams werden we 25e (gedeeld 23e). Een plek om trots op te zijn!
ESV uit Eindhoven ging met de verschrikkelijk grote wisselbeker naar huis. Van de andere NOSBO-teams werd SC Groningen 7e en Paardensprong 21e  (gedeeld 18e) met één punt meer dan ons.

De dag krijgt nog een staartje. A.s. maandagavond worden Roward en Hugo geinterviewd door RTV Noord. Iemand van RTV Noord was tijdens het toernooi ook uitgebreid aan het filmen. Een deel daarvan wordt ook maandagavond uitgezonden.   
Hugo is zich op de foto hieronder al met zijn familie aan het voorbereiden op zijn optreden.