pps

 

De eindstand van het toernooi: klik hier.
Het scholenklassement: klik hier.
Het groepenklassement: klik hier.

Foto's van dit evenement staan op Picasaweb

 

 

 

Na een heel spannende schaakmiddag heeft de Peter Petersenschool het basisschoolkampioenschap gewonnenl Op de foto: Jibbe, Lukas, Jens en Boaz.

Het team behaalde 44 punten. Nagenoeg hetzelfde team werd vorig jaar derde.  Maar nu waren Lukas Petzinger (12 punten) en Boaz Springer (10 punten) een jaartje ouder en nog sterker geworden. Jibbe Blanksma  (10 punten) was ook weer van de partij en het team was versterkt met Jens Feenstra (12 punten).

nicolaas

 

 

           Max, Jelle, Yvar en Pepijn
De winnaar van vorig jaar, de St. Nicolaasschool, werd tweede met 42 punten. In dit team zaten Jelle van Kuiken (13 punten), Pepijn van Sprundel (10 punten), Max Kunze (10 punten) en Yvar Hazenberg (9 punten). Jelle en Yvar  waren de klassen bij langs gegaan om meer deelnemers voor het toernooi te trekken. Dit was een groot succes! Met 22 kinderen domineerde de Nicolaasschool het toernooi en veel teams eindigden hoog.

Door een fout in de berekening van het eindresultaat leek de Nicolaasschool 2 derde te zijn met 34 punten. Zij zijn echter vierde. OBS De Wissel had wel degelijk een compleet team en met zeer goede schakers. Dit team bestond uit Ingmar en Arvid Heikens (ieder 11 punten) en Timo (9 punten) en Einar (7 punten) Sagel. Einar zit in groep 3! Helaas zijn zij niet op de foto gekomen.

jelle

 

 

 

 

Jelle van Kuiken

In het individuele toernooi was Jelle van Kuiken de sterkste speler. Het is zijn laatste toernooi geweest omdat hij volgend jaar naar de middelbare school gaat. Hij was natuurlijk wel favoriet omdat hij het toernooi al 2 keer eerder heeft gewonnen. Toch liet hij wel een puntje liggen en de nummers 2 en 3 volgden maar met 1 punt minder.

groep4

 Winnaars groep 4 en lager: Boaz Klein Schaars (midden), Douwe Feenstre en Einar Sagel.

groep5

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Winnaars groep 5: Jens Feenstra (rechts), Arvid Heikens en Abel Kunze.

groep6

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Winnaars groep 6: Lukas Petzinger (midden), Boaz Springer en Nick Ottens.

groep7

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Winnaars groep 7: Ingmar Heikens (links), Pepijn van Sprundel en Tom Traas.

groep8

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Winnaars groep 8: Jelle van Kuiken (midden), Jibbe Blanksma en Kirjan Karstens.

overzicht

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Er werd dit jaar gespeeld in Glimmen op de CBS De Marke. Om alle kinderen hun partijtjes te laten spelen waren twee lokalen nodig.

Jozias Hillekamp gebruikte ook een lokaal. Hij vermaakte de kinderen tussen de partijen door met zijn Raindrop Chess en andere schaakspelletjes.

verloting

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Na afloop hield hij bovendien een verloting zodat veel kinderen met kleine prijsjes naar huis gingen.
Ook stelde hij een spel ter beschikking als aanmoedigingsprijs voor een school. Deze ging naar De Rieshoek uit Noordlaren. Na een aantal heel goede schaakjaren op hun school, hadden ze het dit jaar moeilijker. Zij kregen het Raindrop Chess spel als aanmoediging om toch met evenveel enthousiasme door te gaan met schaken.