Deel met je vrienden:De eindstand van het toernooi: klik hier.
Het scholenklassement: klik hier.
Het groepsklassement: klik hier.
Foto's van het toernooi: klik hier.
Alle prijswinnaars op de foto: klik hier.

Het kwam goed van pas dat we dit jaar op de CBS de Borg een ruime speelzaal tot onze beschikking hadden want maar liefst 50 kinderen streden voor hun school. Ook veel ouders bleven kijken bij de partijen. Misschien een reden om het toernooi volgend jaar op zaterdagmiddag in onze eigen speelzaal te organiseren??

Het toenooi was voor de tweede maal ook een individueel toernooi met prijzen per schoolgroep. 
De éne groep bleek sterker te schaken dan de andere groep. Bovenin eindigden eerst 5 spelers van groep 7 vóór de winnaar van groep 8, Jan Appelo van de Brinkschool. De winnaar van groep 7, George Scharke (De Meent) was dus ook in totaal het sterkst.
De winnaar van groep 4, Yvar Hazenberg (St. Nicolaasschool) had twee punten meer dan de winnaar van groep 5, Vasco Mol van de Brinkschool en één punt meer dan de winnaar van groep 6, Aart Winthorst van de St. Nicolaasschool. Groep 4 belooft dus nog wat. Jakob Reenders, de enige deelnemer uit groep 3 had pech dat hij meetelde bij groep 4.
Robert van Ark van CBS de Borg had vorig jaar het toernooi gewonnen en leek de hele middag weer ongeslagen te blijven. Maar in de laatste ronde trof hij George Scharke. Die had op dat moment ook nog niets verloren maar had wel één keer remise gespeeld. Het was heel jammer dat deze belangrijke partij beinvloed werd door een toeschouwer die voorzei. Hoewel de partij er niet door beslist werd zal Robert er ongetwijfeld aangeslagen door zijn geweest. De winst ging naar George. Deze eindigde zo net boven Robert. 

Het scholenklassement moet aan het einde van het toernooi handmatig uitgerekend worden door de punten van de 4 hoogst geeindigde spelers per school bij elkaar op te tellen. Zij tellen als schoolteam. Omdat iedereen ontzettend nieuwsgierig is naar de uitslag is dit een moeilijke klus waar wel eens een klein foutje in kan sluipen. Zo leek de beker van de derde prijs op weerstandspunten naar de St. Nicolaasschool te gaan. Maar na controle blijkt de school ook echt een wedstrijdpunt meer te hebben dan de GBS de Mikkelhorst. De St. Nicolaasschool (Yvar Hazenberg, Aart Winthorst, Robert Chardon en Tycho van Kuiken) werd met 35 punten derde.
Tweede werd de CBS de Borg (Robert van Ark, Sander Schipper, Ruben Zwiers en Yue Jaarsma) met 37 punten. Maar winnaar werd weer, voor de 7e keer op rij, de OBS de Meent (George Scharke, Rutger Schipper, Thomas Wigmans en Jip Zeegers) met 40 punten. De verschillen waren klein maar toch heeft de Meent het weer een keer gered.

Team de Meent

De teams van de Meent en de Borg mogen alle twee meedoen aan het Provinciaal Kampioenschap van Groningen op zaterdagmiddag 7 maart.