Deel met je vrienden:
Tim Loos Vincent Wolters

In de tweede ronde werd er weer flink gestreden. De winnaars waren Tim Loos (linkerfoto) en Vincent Wolters (rechterfoto). Zij gaan aan kop bij de play-offs om het kampioenschap. Beiden hebben 2 uit 2. In de laatste ronde spelen ze tegen elkaar. Deze spannende finale wordt gespeeld op vrijdag 6 juni. Iedereen is uitgenodigd om te komen kijken. De partijen worden live van commentaar voorzien.

Andreas TasmaNet als in de eerste ronde waren de partijen spannend. Andreas (foto) speelde met wit tegen Tim en wist dat alleen winst hem uitzicht zou geven op het kampioenschap. Tim speelde Frans en tot verrassing koos Andreas de ruilvariant. Dit heeft natuurlijk het voordeel dat Tim op minder bekend terrein is. Maar het nadeel is dat het bereiken van voordeel met wit een stuk lastiger is. Andreas leek in eerste instantie gelijk te krijgen. Hij verkreeg duidelijk voordeel. Maar eigenlijk net als in de eerste partij ging het mis bij het verzilveren ervan. Tim schwindelde zich naar een overwinning. De partij is hier na te spelen.

 Ton BontsemaTon Bontsema (foto) kreeg een Schotse partij tegen. Het ging in eerste instantie redelijk, maar toen Ton zich 14... c5 veroorloofde, toonde Vincent hardhandig aan dat de zwakte op d6 dodelijk was. Zwart had in zijn speelplan de tegenstoot d5 moeten opnemen op een gegeven moment. 12...d5! was waarschijnlijk het juiste moment. De partij is hier na te spelen.

 

Stand play off 

     1 Tot
 1 Tim Loos   
 2 Andreas   0  0   0
 3 Vincent     1
 4 Ton    X 0

In de laatste ronde wordt gespeeld:

Vincent - Tim

Andreas - Ton