Deel met je vrienden:

Play off ronde 1 

De tweede ronde van de play-off om het clubkampioenschap staat voor vrijdag 23 mei op het programma: Andreas Tasma - Tim Loos en Vincent Wolters - Ton Bontsema.

In de eerste ronde van de play-off speelden zich op beide borden een drama af.

In de partij tussen Andreas Tasma en Vincent Wolters wist Andreas dat er maar een resultaat zou tellen tegen Vincent en dat was winnen. Op papier is Andreas veel sterker dan Vincent. Andreas speelde Schots en Vincent verdedigde zich goed. Andreas kreeg een beetje voordeel. Toen hij ging forceren, kreeg Vincent tegenkansen. Andreas maakte een fout en Vincent wikkelde af naar een winststelling.

Ton Bontsema 

In de andere partij overspeelde (de sterkere) Tim Loos zijn tegenstander Ton Bontsema (op foto). Met hangen en wurgen verdedigde Ton zijn krakende stelling. Op een bepaald moment offerde Ton zelfs een stuk. Tim nam het offer niet aan omdat hij een 'betere' variant meende te zien. Daar vergiste hij zich.... Ton kreeg lucht en kwam allengs beter te staan. Na een zinderende tijdnoodfase leek het er op dat Ton ook zou gaan winnen. Helaas op de eerste zet na de tijdcontrole, liet Ton zijn dame en-prise staan. Jammer.

Tweede ronde 23 mei 2014 
Andreas - Tim
Vincent - Ton

Komt allen kijken. De partijen worden live van commentaar voorzien in een belendende zaal.