Deel met je vrienden:

kerstDe volgende clubavond is op vrijdag 10 januari 2020. We wensen iedereen prettige feestdagen!

Vergeet niet mee te doen aan het koffiehuisschaaktoernooi op 4 januari.

Het is heel normaal dat je gewone spellen ook in een online variant kunt spelen. Omgekeerd is het veel minder gebruikelijk om een online spelvariant te vertalen naar een concreet en fysiek spel. En dat laatste was de insteek van de laatste clubavond voor het nieuwe jaar, die in het thema stond van arenaschaak. 

Vrijdag spelen we weer de interne beker competitie. Zoals bekend speel je dan twee korte partijen, met verwisselde kleur, tegen dezelfde tegenstander. In tegenstelling tot de 'normale' interne competitie, tellen deze partijen niet mee voor de rating. 

sinterklaasVanwege de viering van Sinterklaas dezer dagen, hebben we besloten vrijdagavond 6 december voor zowel de jeugd als de senioren geen clubavond te houden.

Graag zien we iedereen de week erna weer terug bij de volgende ronde van de interne beker.Het nieuwe seizoen is succesvol van start gegaan in onze speellocatie: het Nescio Hotel aan de Emmalaan 33. De jeugd, van 18.30 tot 19.30 uur, en daarna de senioren spelen met volle plezier en concentratie in zaal 5 van het Nescio Hotel.

De uitslagen en stand bij de senioren zijn via de volgende link te bekijken: interne competitie.

zomervierkampen* aanmeldingen staan onderaan *

Ter afsluiting van het schaakseizoen organiseert Schaakclub Haren weer de jaarlijkse zomervierkampen. Deze vinden plaats parallel aan de play-off van de interne competitie en zijn verdeeld over drie avonden. Deelname is geheel gratis.

Wij nodigen NOSBO-, KNSB- en ratingleden van harte uit om aan te schuiven in een vierkamp met schakers die zoveel mogelijk naar gelijke sterkte zullen worden ingedeeld. De resultaten van de partijen in deze vierkampen zullen meetellen voor de rating.

Voor recreatief ingestelde schakers, thuis-schakers en andere geïnteresseerden van buiten het clubleven worden er parallelle vierkampen opgezet die niet voor de rating meetellen. Ook zij zijn van harte welkom! Het biedt geïnteresseerden een geheel vrijblijvende mogelijkheid om nader kennis te maken met het club-schaken en Schaakclub Haren. (eventueel kunnen ratinghouders die niet voor de rating willen spelen, ook in deze vierkampen meedoen)

fischer spassky

De legendarische match om het wereldkampioenschap tussen Bobby Fischer en Boris Spassky, Reykjavik 1972, zal bij iedere schaker tot de verbeelding spreken. Niet alleen de partijen waren vol spektakel, ook de hele atmosfeer rondom deze match droeg bij aan wat volgens velen de match van de 20e eeuw is gaan heten.

Aanstaande vrijdag 12 april zal Harry Gielen een voordracht houden over de 6e partij uit deze match.

Na afloop gaan we verder met de interne beker competitie, alweer de laatste ronde van dit seizoen.

Voor wie de prachtige documentaire Bobby Fischer against the world nog niet gezien heeft, die krijgt op YouTube een herkansing. Bekijk op YouTube

 

nescio haren logo

Aanstaande vrijdag spelen zowel de jeud als senioren (eenmalig) hun partijen voor de interne competitie in het vernieuwde Nescio Hotel (voormalig Postillion). De aanleiding is dat daar op hetzelfde moment ook de NJC finales worden gespeeld. 

Het adres is: Emmalaan 33, 9752 KS, Haren (klik op het Nescio logo voor routebeschrijving)

Door extreem toevallige omstandigheden zijn alle bestuursleden verhinderd om a.s. vrijdagavond 29 maart op de clubavond aanwezig te zijn (om de indeling te maken, koffie te zetten en aan het eind van de avond weer af te sluiten). 

De gebruikelijke ronde van de interne competitie voor senioren komt daarmee te vervallen. Voor de zekerheid krijgen de leden (die dit jaar al eens aan de interne meededen) nog een aparte mail. 

Let op: de competitie van de jeugd gaat wel gewoon door!

Graag tot de volgende keer, vrijdag 5 april. 

In tegenstelling tot eerdere berichten had Vincent Valens op 8 februari twee partijen met torenoffers op f6 voorbereid.

De aanwezigen analyseerden met interesse en verbazing de volgende partijen: Fischer - Benkö (1963) en Tal - Leonov (1949).

Aansluitend werden de ronden 5 en 6 van de beker gespeeld: zie de uitslagen.

Aanstaande vrijdag 2 november starten we weer met de interne beker, welke steeds zal plaatsvinden op de vrijdagen voorafgaand aan de KNSB competitie. Dit betekent dat je op één avond twee keer tegen dezelfde speler speelt, met verwisselde kleuren. De bedenktijd bedraagt 25 minuten per persoon, per partij, met een 30 seconden increment, maar er is ook geen notatie-plicht en de resultaten tellen niet mee voor de rating. Het is kortom een wat meer informele avond ter afwisseling. 

Voorafgaand aan de schaakpartijen is er weer de gebruikelijke voordracht. Deze keer zal Andreas ons een zeer verrassende opening laten zien, zijn korte toelichting bedroeg niet meer dan: "Je kunt deze zetten altijd spelen, ongeacht hoe zwart reageert." Dat klinkt als bullet-chess materiaal... Dus komt dit zien!

Edit 9-feb-2019: speeltempo stond onjuist vermeld. Correct is: 25 minuten per persoon, per partij met een increment van 30 seconden per zet.

Eindstand 
 

1 Andreas Tasma
2 Joris Spanjer 2
3 Ton Bontsema 1
4 Frans Hindriks ½

 

Gespeelde partijen

 

Aanstaande vrijdag 12 oktober gaat de interne dan ook echt van start! De eerste drie avonden rapid en de Algemene Ledenvergadering zijn geweest, vanaf nu kan er weer gestreden worden om de titel 'clubkampioen'. Twee zaken zijn er dit jaar anders dan vorig jaar: de partijen tellen mee voor de KNSB rating en we hanteren een nieuw speeltempo. Een korte toelichting:

De start van het nieuwe seizoen is bekend, na de vakantie beginnen we weer op vrijdag 7 september. Het inloopuur van de jeugd is van 18.30 tot 19.30 uur. Aansluitend zijn de senioren welkom. Ook alle thuisschakers van elk niveau die nog niet lid zijn van een vereniging zijn van harte welkom. Kom geheel vrijblijvend langs!

Graat tot ziens op de eerste clubavond van het nieuwe seizoen op vrijdag 7 september. Maar eerst een goede vakantie gewenst!

PS. Schaak intussen online gewoon verder op onze clubpagina bij Chess.com. Een account aanmaken kost niets. Lees meer over hoe dat allemaal werkt.

Beste schakers, morgen, vrijdag de 22e organiseert Schaakclub Haren het Open Snelschaakkampioenschap als feestelijke afsluiting van het seizoen. Alle schakers van andere clubs, huisschakers en verder iedereen die de spelregels kent is welkom om mee te doen. Afhankelijk van het aantal deelnemers en het niveau worden er mogelijk meerdere groepen gemaakt.

Aanmelden kan in de zaal tot 19.30 uur, daarna wordt de indeling gemaakt en gaan we beginnen.

Locatie: De Octopus, Mellenssteeg 16, Haren (zie de contact pagina).

Wij wensen iedereen een fijne zomervakantie toe en hopen jullie in het nieuwe seizoen weer terug te zien. Aankondiging daarvan zal t.z.t. ook op de site verschijnen, dus houd deze in de gaten!

 

Wit

Zwart

Uitslag

Play- offs

Andreas Tasma

Frans Hindriks

1 - 0

Joris Spanjer

Ton Bontsema

1 - 0

Ratinggroep A

Bart Romijn

Thale Hadderingh

0 - 1

Edwin Zuiderweg

Raoul Suurmeijer

0 - 1

Ratinggroep B

Henk Seijen

Tomas Hiemstra

1 - 0

Carla Graafland

Tony Westermann

1 - 0

Ratinggroep C

Michiel Meeuwsen

Jelle de Bruijn

1 - 0

Tim Bredek

JD

0 - 1

 

Uitslagen

 

Play-offs

Joris Spanjer

Andreas Tasma

½-½

Ton Bontsema

Frans Hindriks

1-0

Ratinggroep A

Edwin Zuiderweg

Bart Romijn

1-0

Raoul Suurmeijer

Thale Hadderingh

1-0

Ratinggroep B

Carla Graafland

Henk Seijen

1-0

Tony Westermann

Tomas Hiemstra

½-½

Ratinggroep C

Tim Bredek

Michiel Meeuwsen

0-1

JD

Jelle de Bruijn

1-0

 

 

 

Naam Speler

Rating

Ratinggroep A

Edwin Zuiderweg

1925

Thale Hadderingh

1802

Bart Romijn

1725

Raoul Suurmeijer

1718

Ratinggroep B

Henk Seijen

1711

Tomas Hiemstra

1699

Carla Graafland

1557

Tony Westermann

1565

Ratinggroep C

Michiel Meeuwsen

1464

Tim Bredek

1160

JD

0

Jelle de Bruijn

0

Play-offs

Frans Hindriks

1680

Andreas Tasma

1780

Joris Spanjer

1600

Ton Bontsema

1478

 Onderstaand vindt u de uitslagen en standen van de laatste ronde uit de interne:

Vrijdag 25 mei staat de laatste ronde van de interne competitie op het programma. Graag uiterlijk om 19.30 uur aanwezig in De Octopus (Mellenssteeg 16) of voor 19.30 uur aanmelden via een sms naar 06-41556706.

Op 1 juni beginnen de play-offs om het clubkampioenschap en de zomervierkampen.

De jeugd speelt van 18.30 tot 19.30 uur partijen voor de groeps- en bekercompetitie.

 

aanmeldingen 

 

No

Naam Speler

Rating

1

Edwin Zuiderweg

1925

2

Thale Haddering

1802

3

Bart Romijn

1725

4

Raoul Suurmeijer

1718

5

Henk Seijen

1711

6

Carla Graafland

1557

7

Tony Westerman

1565

8

Michiel Meeuwsen

1464

9

Tim Bredek

1160

10

JD

0

11

Jelle de Bruijn

0

0 = KNSB-lid zonder officiële rating