Deel met je vrienden:

De thuiswedstrijd tegen Lewenborg zou geen makkie worden, maar ik zag het toch wel zitten. Sterke topborden daar, maar op de lagere borden hebben wij de hogere rating. Dus: bovenin goed keepen, en onderin punten scoren. Moet toch kunnen…

Vanwege zijn goede presteren (veel punten voor Haren 4, 100% in de Jannesbokaal!) stijgt Tomas door naar bord 5. Ook hier gaat hij voortvarend. Het is niet allemaal briljant, maar wel effectief. Uiteindelijk maakt zijn tegenstander een paar fouten in tijdnood en gaat in slechte stand door de vlag. Een blik op de borden stemt daarna hoopvol. Eigenlijk staan we gewoon allemaal goed, op een bord na. Te mooi om waar te zijn?

 

Peter op bord 2 heeft een mooie positionele aanval. Hij heeft alle ruimte en zijn tegenstander staat helemaal klem. Peter blijft secuur spelen en als hij toeslaat, wint hij direct een toren. Daarna uittikken en de 2-0 is binnen. Raoul laat zich schijnbaar overlopen en het ziet er heel eng uit, hoewel hij later zei dat er volgens vriend Fritz weinig aan de hand was. Hij haalt de tijdcontrole, maar verliest daarna toch. 2-1, en we blijven positief, gezien de andere borden. Daarna halen Ron en ik op borden 7 en 8 de buit binnen. Ron staat al heel erg lang wat pionnetjes voor, maar komt dan in het verre eindspel nog in de problemen. Uiteindelijk moet hij zijn toren geven voor een pion op de zevende rij. Maar gelukkig heeft hij direct daarna een paardvork waardoor het bord leeg is op zijn drie verbonden vrijpionnen na. Dat hoeft hij niet meer te bewijzen van zijn tegenstander. Ik win een pion met een dame-inval, en daarna vallen er diverse andere pionnen als rijpe appelen in mijn schoot. Nog even een kleine speldenprik in mijn stelling maar ik hou de zaak dicht, en in glad gewonnen stelling win ik op tijd. Dat is dan 4-1.

Jan op bord 1 speelt weer eens een puike partij. Zijn tegenstander wordt hard gestraft voor het weigeren van een remise-aanbod en gaat er gewoon af. 5-1 en de winst is binnen. Dat Harm daarna verliest, en Joris in remise verzandt, is allemaal prima. We winnen met 5½ - 2½. Dat betekent handhaving in deze klasse (normaal gesproken). En dat maakt ons blij.