Ten behoeve van de nieuwe Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen (WBTR) heeft de club een aantal voorzieningen moeten treffen. Hieronder staan links naar bepaalde vereiste documenten. De overheid heeft ook een algemene brochure over deze wet.

Gedragscode vrijwillige medewerkers

Functieomschrijving bestuursleden

KNSB seksuele intimidatie

NOC NSF Toolkit seksuele intimidatie en grensoverschrijdend gedrag

Naast de gedragscode voor vrijwilligers moeten de bestuursleden elk een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) aanvragen. Deze zal worden bewaard in de centrale documenten opslag.

Zoals vaste bezoekers van de clubavond weten, gebruiken we voor de indeling van de interne competitie een laptop. De huidige laptop gaat al heel wat jaren mee, ruim 10 jaar, en is al een hele tijd aan vervanging toe. Daarom deze 'advertentie':

Gezocht: 2e hands laptop
Enige vereiste is dat er Windows 10 op draait (of kan draaien). De accu mag uitgeput zijn, we gebruiken de laptop alleen op de club bij het stopcontact.

Als je zelf nog een oude in de kast hebt staan waar je niks meer mee doet, laat het weten. Uiteraard zijn we bereid iets te betalen, maar als donatie aan de club wordt extra gewaardeerd natuurlijk ;-) Laat het ons weten op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Partijen

Frans

Hindriks

Jelle

de Bruijn

Tasma

Carla

Graafland

½-½

Ton

Bontsema

Anne

Haitsma

Aanstaande vrijdag 27 oktober is er geen schaken vanwege de hersftvakantie. Volgende week zien we iedereen graag weer terug!

Redelijk vroeg in de ochtend vertrokken Loek en ik richting Leeuwarden om mee te doen: "Gezellig een dagje schaken als mannen onder elkaar" (Janneke had een verjaardagsfeestje). Het toernooi vond plaats in de Tresoar, het Fries Historisch en Letterkundig Centrum. We werden dan ook in het Fries toegesproken: "Treppe uop eg links" (of zoiets). Ach, "nait soezen", het was een uitstekende organisatie. Er was een gezellige sfeer tussen de rondes door met gesprekken over wel of niet gekleurde pieten met 'Wolfman' en gesprekken over westerns met Lukas Kosse en Michiel Meeuwsen.

Lees het laatste Corona-nieuws van de KNSB.
______________________________

Vergeet niet af en toe te kijken bij de binnengekomen stukken...

LiChess.org
Schaakclub Haren is ook aanwezig op LiChess.org. Maak een gratis account aan en speel online tegen je clubgenoten en de rest van wereld. Inmiddels lijkt LiChess een beter platform dan Chess.com, meer en betere features en alles volledig gratis. Installeer dan ook gelijk de app: https://lichess.org/mobile

chesscom button

Schaakclub Haren is ook aanwezig op Chess.com! Schrijf je snel gratis in, en speel ook online tegen je eigen clubgenoten. Wil je eerst meer weten, lees dan hier
onze uitleg
.
______________________________

Onderscheiden met de Koninklijke Erepenning in het kader van het honderdjarig bestaan (1915-2015).

barbier van haren
Rijksstraatweg 140 Haren,