Met ingang van dit seizoen gaan wij een samenwerkingsverband aan met onze vrienden uit Zuidlaren.

De samenwerking krijgt gestalte in de externe competitie: onder de naam Haren & Oostermoer 1 komt een team, dat wordt gevormd met spelers van beide clubs, uit in de Promotieklasse en blijft daardoor op een goed niveau spelen. Zowel Haren & Oostermoer 2, in de basis bestaande uit spelers van Haren, als Haren & Oostermoer 3, in de basis bestaande uit spelers van Oostermoer, komen uit in de Eerste Klasse. Invallers kunnen worden gehaald uit het spelersarsenaal van beide clubs.

Een ander aspect van de samenwerking is het openstellen van beide interne competities voor de leden van beide clubs. Speciaal geschikt hiervoor zijn de sprintschaakavonden van Oostermoer (clubavond donderdag) en de bekeravonden met voordracht bij Haren (clubavond vrijdag).

De (nieuwe) speellocatie van Oostermoer is:
Café Boschhuis
De Millystraat 12
9471 AH  Zuidlaren

Zie ook het artikel over het samenwerkingsverband op de website van Schaakvereniging Oostermoer