Twee D-juniorenteams van Haren deden mee aan de NOSBO clubcompetitie. Er werd gespeeld in de Guyotschool. Behalve de teams uit Haren deden er twee teams van Unitas mee en teams van Groningen, v.d. Linde, Paardensprong en Schaakkwartier.Acht teams die die middag een volledige competitie speelden.

20100116.haren1

In het eerste team van Haren (links tegen Unitas 2 rechts) speelden George Scharke, Peter Berghuis, Hugo Klijn en Tycho van Kuiken.

20100116.haren2

Het tweede team (rechts tegen Schaakkwartier links) bestond uit Rutger Schipper, Aart Winthorst, Jelle van Kuiken (nog E-junior!) en Vincent van Aalten.

Unitas 1 en Groningen waren vooraf veruit favoriet. Omdat bij Groningen een paar sterke spelers niet meededen, was Haren toch ineens kanshebber voor een tweede plaats.

20100116.overzicht

Haren 1 won de eerste 5 rondes en trof daarna pas Unitas 1. Ook Unitas 1, met Jorden en Lucas van Foreest, Dennis v.d. Berg en Sylvia v.d. Werf, had tot dan toe alles gewonnen. Unitas liet geen steekje vallen en won met 4-0. Daarmee was de beslissing gevallen. Unitas 1 was eerste en Haren was ook al zeker van de tweede plaats. Prompt verloor het Harenteam daarna toch nog met 2½-1½ van Paardensprong. Het had geen invloed meer op de stand.

Haren 2 verloor weliswaar van de sterkste teams maar haalde 2-2 tegen Paardensprong, Schaakkwartier en v.d. Linde en ze wonnen van Groningen. Dit leverde een verdienstelijke 6e plaats in het eindklassement op.

20100116.2eprijs

Haren 1 was terecht heel trots op hun beker. De beker gaat uiteindelijk in de prijzenkast in de BAM. Hun medailles hebben ze als blijvend aandenken. Hugo Klijn kreeg nog een tweede medaille. Met 6 uit 7 was hij samen met Dennis v.d. Berg topscoorder van de middag.

De tweede plaats van Haren geeft geen recht op een NK-plaats. Deze plaats kan wel worden aangevraagd. Dat is dus nog afwachten.